Στην εκπομπή «Τώρα» του ΣΚΑΪ Λεονταρίτης και Bernstein για την Σχολή Κινηματογράφου στη Σύρο

skai tora bernstein 1
admin
10/10/2017 12:39
 
 
 

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Τώρα» βρέθηκαν σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης και ο Αμερικανός σκηνοθέτης Steven Bernstein, προκειμένου να μιλήσουν για την έναρξη της λειτουργίας Σχολής Κινηματογράφου στη Σύρο, στο πλαίσιο της δημιουργίας κινηματογραφικών στούντιο στο νησί.

Μαζί τους ήταν και η νομική σύμβουλος του κ. Bernstein Έλλη Φιλιποπούλου, η οποία είχε αναλάβει και τη μετάφραση από τα ελληνικά προς τα αγγλικά και αντίστροφα.
Οι κ.κ. Λεονταρίτης και Bernstein απάντησαν στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου Άννας Μπουσδούκου, με τον Αμερικανό σκηνοθέτη να εκφράζει την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι, πλέον, βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του οράματος του, αν και – όπως είπε – πρέπει να γίνουν κι άλλες ενέργειες για την καθιέρωση ενός ευνοϊκού νομικού και φορολογικού περιβάλλοντος στη χώρα μας σχετικά με τις οπτικοακουστικές παραγωγές, όπως συμβαίνει και με άλλα κράτη.
Από την πλευρά του, ο κ. Λεονταρίτης έκανε λόγο για μια πολύ μεγάλη ευκαιρία τόσο για τα νησιά, όσο και για την Ελλάδα γενικότερα, η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο, μιας και τα οφέλη της είναι πολλαπλά (προσέλκυση επιπλέον επενδύσεων, επιμήκυνση τουριστικής περιόδου, ενίσχυση των τοπικών οικονομιών κ.λπ.).

 

skai tora bernstein 2

Δωρεάν εντατικό μάθημα κινηματογράφου στη Σύρο
Ο βραβευμένος Αμερικανός σεναριογράφος, σκηνοθέτης και κινηματογραφιστής δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί στο δωρεάν εξαήμερο εντατικό Μάθημα Κινηματογράφου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 22 μέχρι τις 27 Οκτωβρίου στη Σύρο.
Στο 8ωρο καθημερινό μάθημα μπορεί να συμμετάσχει περιορισμένος αριθμός αγγλόφωνων Ελλήνων φοιτητών κινηματογράφου. Ορισμένοι διεθνείς φοιτητές καλούνται επίσης να το παρακολουθήσουν, αλλά θα δοθεί προτεραιότητα στους Έλληνες υπηκόους. Το μάθημα είναι ανοιχτό σε κινηματογραφιστές όλων των επιπέδων, αλλά και σε μη κινηματογραφιστές και θα καλύψει τομείς, όπως η παραγωγή ταινιών (συμπεριλαμβανομένης και της παραγωγής ανεξάρτητων ελληνικών ταινιών), η γραφή σεναρίου, ο φωτισμός, η σκηνοθεσία και η ανάλυση ταινιών και θα διεξαχθεί στα αγγλικά. Οι διαλέξεις του Μπερνστάιν είναι πολύ φημισμένες τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι συγκεκριμένες είναι οι μόνες διαλέξεις που θα δώσει φέτος.
«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που διοργανώνω ένα εξαήμερο εντατικό μάθημα κινηματογράφου στη Σύρο. Αυτό το μάθημα είναι μια χειρονομία της απόλυτης δέσμευσης μου προς τη δημιουργία ενός διεθνούς κινηματογραφικού στούντιο και κινηματογραφικής σχολής στο νησί. Το μάθημα αφορά κινηματογραφιστές και μη, οποιουδήποτε επιπέδου και είναι ενδεικτικό της ποιότητας και του επιπέδου διδασκαλίας που θα προσφερθεί στην μελλοντική μας σχολή» δήλωσε ο κ. Bernstein.
Για περισσότερες λεπτομέρειες και για εγγραφές, κάντε κλικ στο https://www.somebodystudios.com ή στείλτε email στο info@somebodystudios.com

 

skai tora bernstein 3

skai tora bernstein 4

(Visited 17 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*