Ξεκίνησε η ευρεία σύσκεψη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων

syskepsi 1
admin
23/10/2017 08:17
 
 
 

Με τον χαιρετισμό του δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης Γιώργου Μαραγκού ξεκίνησε πριν από λίγο η διευρυμένη σύσκεψη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών των Κυκλάδων, στην συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη.

Παρουσία του υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Σαντορινιού και του Γ.Γ. του υπουργείου κ. Καλαματιανού, των τεσσάρων βουλευτών του νομού και πρωτοφανή συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων (σ.σ. το παρών έδωσαν περισσότεροι από 15 δήμαρχοι των Κυκλάδων, εκπρόσωποι ακτοπλοϊκών εταιρειών οι οποίες δραστηριοποιούνται στις Κυκλάδες, εκπρόσωποι των λιμενικών αρχών και των επαγγελματικών φορέων οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο των συγκοινωνιών, του εμπορίου και του τουρισμού κ.α.) ο κ. Μαραγκός αναφέρθηκε στο μήνυμα της συγκεκριμένης σύσκεψης.
Όπως είπε, το μήνυμα δεν είναι άλλο από το ότι «σε αυτήν την προσπάθεια δεν χωρούν αντιπαλότητες και οφείλουμε να συνεργαστούμε», καθώς «δεν πρέπει να ισχύει “ο θάνατος σου, η ζωή μου”. «Ζητούμενο είναι αφενός η βελτίωση του μεταφορικού έργου σε όρους ποιότητας, συχνότητας και κόστους και αφετέρου η αύξηση του μεταφορικού αντικειμένου στα νησιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαραγκός. Χαιρετισμός απηύθυναν, επίσης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου και δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ρούσσος.
Υπενθυμίζεται ότι η σύσκεψη μεταδίδεται ζωντανά (live streaming) από το κανάλι You Tube του Επιμελητηρίου, ενώ παράλληλα υπάρχει ταυτόχρονη διασύνδεση, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τα γραφεία-συνεδριακές αίθουσες του Επιμελητηρίου σε Άνδρο, Μήλο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη και Τήνο.

«Ήρθε η ώρα των αποφάσεων»
Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν οι τέσσερις βουλευτές του νομού κ.κ. Συρμαλένιος, Συρίγος, Μανιός και Βρούτσης. Δύο ήταν τα κοινά σημεία των σύντομων χαιρετισμών τους: Πρώτον, ότι το πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στα νησιά είναι διαχρονικό και επίκαιρο και όχι αμιγώς αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και δεύτερον, ότι έφτασε επιτέλους η στιγμή να αρχίσουν να λαμβάνονται συγκεκριμένες αποφάσεις, προκειμένου να επιλυθεί, λαμβάνοντας κάθε φορά τις συγκεκριμένες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που επικρατούν, οι οποίες με τη σειρά τους διαμορφώνουν και τα ανάλογα δεδομένα.

syskepsi syrmalenios manios syrigos

syskepsi broytsissyskepsi 2

syskepsi 4

syskepsi 5

syskepsi 3

 

 

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*