Παρούσα η Νάξος στη σύσκεψη για την ακτοπλοΐα των Κυκλάδων

syskepsi 6
admin
23/10/2017 11:24
 
 
 

Το παρών στη σύσκεψη για την ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών & Ακτοπλοΐας και έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης και ο αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός.

Ο κ. Μαργαρίτης αναφέρθηκε στην ασφάλεια των λιμανιών, με την οποία αν ασχοληθεί κάποιο ΜΜΕ του εξωτερικού, τότε «ο τουρισμός θα καταρρεύσει», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο και για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, καθιστώντας τα μη ελκυστικά για τους τουρίστες.

syskepsi margaritis giannis
Τέλος, κατέληξε ότι τα υπόλοιπα νησιά του νομού – που δεν είναι και ευρύτερα γνωστά στο εξωτερικό – «ποτίζονται» χάρις στη Μύκονο και τη Σαντορίνη. «Ο τουρισμός είναι αυτός που φέρνει έσοδα στο κράτος» επισήμανε ο κ. Μαργαρίτης, θέλοντας να τονίσει ότι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πρέπει η καλυτέρευση των συνθηκών στην ακτοπλοΐα να αποτελέσει προτεραιότητα για την κυβέρνηση.
Από την πλευρά του, ο κ. Λιανός στάθηκε, μεταξύ άλλων, στην στενή σχέση που έχει η ακτοπλοΐα με την τουριστική ανάπτυξη ενός νησιού (και κατά συνέπεια και της Νάξου), γεγονός που επιτρέπει και την ευρύτερη οικονομική άνθηση. Επιπλέον, επισήμανε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν περισσότερο οι νέες τεχνολογίες, αναφορικά με την ανακοίνωση των δρομολογίων για την επόμενη τουριστική περίοδο, ώστε οι εν δυνάμει επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν τα ταξίδια τους.

syskepsi lianos

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*