Δήμος Σύρου-Ερμούπολης: «Η ανάπτυξη του τουρισμού είναι υπόθεση όλων μας»

toyristiki proboli 2017 2
admin
09/11/2017 16:12
 
 
 

Συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων δυνάμεων, προκειμένου να επιτευχθούν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Αυτό θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι το «ηθικό δίδαγμα» της χθεσινής εκδήλωσης για τον απολογισμό και τον προγραμματισμό των δράσεων τουριστικής προβολής του δήμου Σύρου-Ερμούπολης, η οποία πραγματοποιήθηκε στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Η εκδήλωση αποτελούνταν από τρεις επιμέρους ενότητες:
*τον απολογισμό για τη σαιζόν 2016-2017, με εκτενή αναφορά στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν και τη συμπληρωματική παρουσίαση συγκεκριμένων τουριστικών δεικτών για την ποσοτική και ποιοτική ανάλυση και αξιολόγηση των τουριστικών μεγεθών,
*τον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά 2017-2018, με παρουσίαση του σχεδιασμού και των δράσεων που ήδη υλοποιούνται, τόσο για την επόμενη θερινή τουριστική περίοδο, όσο και για την περίοδο των Χριστουγέννων, του Καρναβαλιού και του Πάσχα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την περαιτέρω ανάπτυξη μορφών θεματικού τουρισμού, αξιοποιώντας παράλληλα σύγχρονα και καινοτόμα προωθητικά εργαλεία.
*τη διαβούλευση – υποβολή προτάσεων από τους παριστάμενους εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων και συλλόγων, καθώς και από επιχειρηματίες του νησιού.

toyristiki proboli 2017 1
Τον λόγο πήρε αρχικά, ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του δήμου Δομένικος Σαγκινέτος και ακολούθησαν ο δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού, ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Γουλιέλμος Πρίντεζης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δημήτρης Κοσμάς, οι οποίοι παρουσίασαν συνοπτικά, αλλά με σαφήνεια, τον στρατηγικό σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, η οποία έχει βάλει ψηλά στην «ατζέντα» την τουριστική ανάκαμψη της Σύρου και την καθιέρωση της ως έναν ποιοτικό και συνάμα δημοφιλή προορισμό.
«Η Σύρος θέλει να είναι παρούσα παντού και είναι σημαντικό να υπάρχει δυναμική παρουσία του νησιού μας, με ισχυρή όμως επιχειρηματική παρουσία […] Δεν έχει όμως νόημα αιρετά πρόσωπα να στελεχώνουν ένα περίπτερο που έχει ως στόχο την προσέλκυση πελατών» επισήμανε ο κ. Μαραγκός, ο οποίος τόνισε ότι ο δήμος θα είναι σύμμαχος και συμπαραστάτης σε οργανωμένες και συντονισμένες ενέργειες προώθησης του συριανού τουριστικού προϊόντος, καθώς η τουριστική ανάπτυξη του νησιού είναι υπόθεση όλων.

toyristiki proboli 2017 3
«Με μεθοδικότητα, έγκαιρο σχεδιασμό και προγραμματισμό, η Σύρος βρίσκεται στο επίκεντρο του πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Στην Ελλάδα της κρίσης, όλοι μαζί από κοινού κάνουμε σπουδαία πράγματα και αυτό δεν πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο. Είναι μια συλλογική προσπάθεια και δεν περισσεύει κανείς» δήλωσε από την πλευρά της η κ. Μενδρινού, ενώ ο κ. Πρίντεζης ανέφερε ότι η Σύρος, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, κατάφερε να καθιερωθεί ως ο κορυφαίος αθλητικός προορισμός για τον μήνα Ιούνιο, με αθλητικές εκδηλώσεις πανελλήνιας και παγκόσμιας εμβέλειας (π.χ. LG AegeanBall Festival, Syros Triathlon, Hellas Beetles Synchro Cup, Syros Run). Τέλος, ο κ. Κοσμάς τόνισε ότι «με πολύ προσπάθεια, αγώνα και συνέπεια, με επιμονή και υπομονή» ξεπερνιούνται οι «σκόπελοι» και παρά την κακή συγκυρία, επιτυγχάνονται σταδιακά οι στόχοι που έχουν τεθεί.

toyristiki proboli 2017 4

Στατιστικά/συγκριτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες

chart1

chart2

chart3

chart4

 

Δείτε την χθεσινή παρουσίαση σε μορφή pdf

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*