Σχολικά κτίρια Σύρου: Εργασίες συντήρησης και επισκευής με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

gel syroy
admin
01/12/2017 14:30
 
 
 

Τοποθέτηση νέων κουφωμάτων, επισκευές σιδηρού οπλισμού, επιχρίσματα, χρωματισμούς τοίχων (εσωτερικών και εξωτερικών) και βαφή σιδηρών και ξύλινων επιφανειών στο 2ο, 3ο, 4ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο, στο 1ο και 3ο Γυμνάσιο, στο Ι.Ε.Κ, στο Γενικό Λύκειο και στο ΕΠΑ.Λ. Σύρου αφορούν οι εργασίες της εργολαβικής σύμβασης που υπεγράφη πρόσφατα με την ανάδοχη Τεχνική Εταιρεία για την αξιοποίηση της χρηματοδότησης που έλαβε ο δήμος Σύρου – Ερμούπολης από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, προκειμένου να προβεί στη συντήρηση και επισκευή των σχολικών κτιρίων του νησιού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παρά το γεγονός ότι συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων δεν εντάσσεται στο φάσμα των αρμοδιοτήτων της, η Περιφέρεια διεκδίκησε και εξασφάλισε πρόσθετους οικονομικούς πόρους για το σκοπό αυτό, «αποδεικνύοντας εμπράκτως τη μέριμνά της στον τομέα της παιδείας για τη βελτίωση των συνθηκών της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου».
Σημειώνεται ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη β’ φάση χρηματοδότησης σε Δήμους που έχουν απορροφήσει τα κονδύλια με τα οποία χρηματοδοτήθηκαν κατά την α’ φάση. Σύμφωνα τον συνημμένο πίνακα, για τις Κυκλάδες έχει ήδη διατεθεί το ποσό του 3.031.000 ευρώ.

Δείτε εδώ σε ποια νησιά πραγματοποιήθηκαν και θα πραγματοποιηθούν συντηρήσεις και επισκευές σχολικών κτιρίων

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*