Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Σύρο (video)

theofaneia 2018 26
admin
06/01/2018 14:11
 
 
 

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και «σύμμαχο» τον καλό καιρό εορτάσθηκε φέτος η μεγάλη δεσποτική εορτή των Θεοφανείων και τελέσθηκε ο αγιασμός των υδάτων, στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων και έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,την Ερμούπολη.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε τη Θεία Λειτουργία.

Εν συνεχεία τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και αμέσως μετά σχηματίστηκε κατά την εκκλησιαστική τάξη λιτανευτική πομπή, με τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου του νησιού, προπορευόμενης της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και αγήματος των Προσκόπων.

Τη λιτανεία ακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός και η πολιτευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογιού…

Από την θάλασσα συμμετείχαν σκάφη του Ναυτικού ομίλου Σύρου, του Συλλόγου Φουσκωτών Σύρου και ψαράδες.

https://www.youtube.com/watch?v=7kQhItKs0Hk

Στην Πλατεία Κανάρη, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού των Υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα.

Τιμές στην ακολουθία Αγιασμού των Υδάτων και καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού απέδωσαν τα πλοία Superferry 2 της Golden Star Ferries και το Andros της Fast Ferries τα οποία προσέγγισαν εκείνη την ώρα το λιμάνι της Ερμούπολης.

Ο Ιωάννης Μακρυθανάσης ήταν αυτός που ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό κατά τον φετινό Αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι της Ερμούπολης, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι βούτηξε και μία γυναίκα.

Περισσότερα: ΕΔΩ 

(Visited 65 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*