VIDEO: Ο αγιασμός των υδάτων στη Μύκονο (φώτος)

theofania mykonos 1
admin
07/01/2018 00:03
 
 
 

Με λαμπρότητα, ανοιξιάτικο καιρό και πλήθος κόσμου, γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια και στη Μύκονο.

theofania mykonos 5

Μετά το τέλος της Λειτουργικής Προσευχής, ιερείς και οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Τρία Πηγάδια όπου τελέσθηκε ο Αγιασμός των υδάτων, παρουσία των Δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, του κ. Λιμενάρχη, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, του Διοικητή της Πυροσβεστικής και πλήθους πιστών.

mykonos

Στη συνέχεια λιτανευτικά, με λάβαρα, εξαπτέρυγα και σημαίες σωματείων και φορέων η ιερά πομπή έφτασε στον γιαλό όπου δίπλα στο ιστορικό Ναΰδριο του Αγίου Νικολάου της «καδένας» έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

theofania mykonos 2

Η ηλιόλουστη ημέρα ήταν αφορμή να βουτήξουν δεκαεννέα νέοι για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Ο κ. Ευάγγελος Παπουτσάς ήταν ο «τυχερός».

theofania mykonos 4

Ιδιαίτερη χαρά και εντύπωση προξένησε το γεγονός ότι όλοι οι βουτηχτές έλαβαν και φέτος ως ευλογία μια μεγάλη λευκή πετσέτα, που έστειλε ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ και στην οποία αναγράφονταν η ημερομηνία των Θεοφανείων.

https://www.youtube.com/watch?v=Hn6fT_Ohh0A&feature=youtu.be

theofania mykonos 6

Αμέσως μετά την τελετή του καθαγιασμού των υδάτων, ακολούθησε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του δήμου Μυκόνου.

theofania mykonos 7

(Visited 83 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*