Με τον Γιάννη Βρούτση συναντήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Κυκλάδων

admin
23/12/2014 13:46
 
 
 

Συνάντηση με τον βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ και υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση είχε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Κυκλάδων Ευάγγελος Κεφαλάς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν προβλήματα αστυνομικής φύσεως που ταλανίζουν εδώ και χρόνια τους υπηρετούντες στην περιοχή των Κυκλάδων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην υποστελέχωση των αστυνομικών Υπηρεσιών του νομού.

Επίσης, έγινε λεπτομερής συζήτηση για το μέλλον του ασφαλιστικού φορέα των Σωμάτων Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ), καθώς και για την αναγκαιότητα χορήγησης εξάμηνης παράτασης όσον αφορά στις προβλεπόμενες προθεσμίες, που προβλέπονται στην παρ. 6, άρθρο 220 του Ν. 4281/14, προκειμένου – όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου – «νηφάλια και εμπεριστατωμένα να κρίνουμε τη συμφερότερη για τον ασφαλιστικό μας φορέα επιλογή, την υπαγωγή του δηλαδή στο ΕΤΕΑ ή τη μετατροπή του με δική μας απόφαση σε Επαγγελματικό Ταμείο (ΝΠΙΔ)».

Από την πλευρά του, ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε ότι διοικητικά το ΤΕΑΠΑΣΑ δεν υπάγεται στο υπουργείο Εργασίας αλλά στο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Κατά συνέπεια, δήλωσε ότι αρμόδιος για την χορήγησης εξάμηνης παράτασης που ζητείται εδώ και καιρό από τη Π.Ο.ΑΣ.Υ, είναι ο υπουργός Δημοσίας Τάξης κ. Κικίλιας και οι συναρμόδιοι υπουργοί Ναυτιλίας και Εθνικής Άμυνας.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Κυκλάδων γίνεται λόγος για επιβεβαίωση του καλού κλίματος της συνάντησης, με τον υπουργό να δεσμεύεται ότι όταν περιέλθει στα χέρια του, επίσημα, έγγραφο-τροπολογία υπογεγραμμένο από τους συναρμόδιους υπουργούς, τότε θα υπογράψει και ο ίδιος για τη χορήγηση παράτασης.

Τέλος ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί των Κυκλάδων.

(Visited 16 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.