Η εορτή της Παναγίας Μαρτιάτισσας στη Φολέγανδρο

panagia martiatissa 2018 1
admin
01/03/2018 12:28
 
 
 

Την Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, επί τη τοπική εορτή της Παναγίας της επιλεγομένης «Μαρτιάτισσας», τέλεσε χθες το πρωί ο μητροπολίτης Σύρου-Φολεγάνδρου κ. Δωρόθεος Β’ στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Φολεγάνδρου, με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, των μαθητών όλων των σχολείων του νησιού και πλήθους πιστών.

Ο κ. Δωρόθεος Β΄, στην ομιλία του, απευθυνόμενος προς τα παιδιά αναφέρθηκε στη δημιουργία του κόσμου και του ανθρώπου, τόνισε την ευθύνη του ανθρώπου για την προστασία και διάσωση του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος, στο οποίο ζει και αναπτύσσεται, απολαμβάνοντας τις δωρεές του Θεού, υπογράμμισε την αξία του ανθρώπου, ως εικόνας του Θεού, περιέγραψε την πορεία του από την πτώση του έως την ενανθρώπιση του Θεού και απηύθυνε προς τα παιδιά πατρικές νουθεσίες και συμβουλές, τα οποία μαζί με τους Εκπαιδευτικούς τους, ευχαρίστησε ιδιαίτερα.
Ευχαρίστησε, ωσαύτως, τους δύο εφημερίους της Φολεγάνδρου και προσέφερε στα σχολεία και τους μαθητές δώρα και ευλογίες, ευχόμενος σε όλους για το Άγιο Πάσχα.

panagia martiatissa 2018 2

panagia martiatissa 2018 3
Εν συνεχεία, τέθηκε επικεφαλής της μικρής, κατά το έθος, λιτανεύσεως της ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Μαρτιάτισσας» στους γραφικούς δρόμους της Χώρας Φολεγάνδρου.

panagia martiatissa 2018 4

panagia martiatissa 2018 5
(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 33 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*