Στη Σύρο ο Αλέξης Τσίπρας για τα εγκαίνια της Α’ φάσης του έργου της διασύνδεσης

tsipras stathakis
admin
14/03/2018 12:06
 
 
 

Στις 19 Μαρτίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει στη Σύρο τα εγκαίνια της Α’ φάσης του έργου διασύνδεσης πέντε νησιών των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα υψηλής τάσης.

Η παρουσία του κ. Τσίπρα στην πρωτεύουσα του νομού συνδέεται με τη μεγάλη σημασία του συγκεκριμένου έργου, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις και θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στη Σύρο, την Τήνο, την Μύκονο, την Πάρο και τη Νάξο για τα επόμενα χρόνια, συνδέοντας τα νησιά αυτά – μέσω υποβρυχίων καλωδίων – με τον σταθμό της ΔΕΗ στο Λαύριο. Προς το παρόν, η Α’ φάση περιλαμβάνει τη σύνδεση της Σύρου με το Λαύριο, καθώς και με Πάρο, Μύκονο και Τήνο με αντίστοιχα καλώδια, ενώ την ίδια στιγμή έχουν τεθεί σε ψυχρή εφεδρεία τα παλιά πετρελαϊκά εργοστάσια των νησιών.
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του cyclades24.gr, εκτός από τον πρωθυπουργό, στην τελετή των εγκαινίων αναμένεται να παραβρεθούν τόσο ο διευθύνοντας σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, όσο και ο ομόλογος του ΔΕΔΔΗΕ Νίκος Χατηζαργυρίου, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να παραστεί και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

(φωτό: insider.gr)

(Visited 50 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*