Αμοργός: Συνέδριο για την ψηφιακή σύνδεση επαγγελματιών με τον κόσμο

 
 
 

Το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθεί στην Αμοργό η πρωτότυπη Συνεδριακή Δράση με θέμα: «Επαγγελματίες που ψηφιακά συνδεδεμένοι παρέχουν υπηρεσίες από το νησί τους για όλο τον κόσμο» (Digital Connected work from an Island) που διοργανώνεται από τη πρωτοβουλία Go-Amorgos.

Στη συνεδριακή δράση θα μιλήσουν για τις εμπειρίες τους τέσσερις (4) επαγγελματίες από διαφορετικούς κλάδους που εργάζονται ψηφιακά από ένα νησί και παρέχουν υπηρεσίες διεθνώς. Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αμοργού. Τη δράση ενεργοποίησε και υποστηρίζει η ΑΕΛΙΑ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Το νησί μου 12 μήνες». Με την ευγενική χορηγία της Blue Star Ferries προσφέρονται εκπτώσεις σε όσους μετακινηθούν στην Αμοργό για να παρακολουθήσουν το Συνέδριο ενώ τοπικές επιχειρήσεις φιλοξενίας χορηγούν τη δράση προσφέροντας σημαντικές εκπτώσεις στη διαμονή.

Σκοπός της δράσης είναι να παρουσιάσει ότι με τις νέες τεχνολογίες ανοίγεται μια νέα προοπτική εργασίας σε ελληνικά νησιά μέσω της λεγόμενης εξ’ αποστάσεως εργασίας. Κατά τη διάρκεια της δράσης θα εξετασθούν τόσο οι υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας, όσο και οι συμβατικές, όπως η πώληση προϊόντων μέσω διαδικτύου.

Οι επαγγελματίες που θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους είναι οι κ. Conrad Preen, ιδιοκτήτης βρετανικής επιχείρησης πληροφορικής όπου διαμένει στη Πάρο, ο κ. Μανώλης Μακρής, προγραμματιστής και στέλεχος διεθνούς εταιρείας πληροφορικής από το νησί της Λέρου, ο κ. Βαγγέλης Νομικός, ερευνητής και ιδρυτής διεθνούς εταιρείας με καταγωγή από τη Σύρο που σχεδιάζει επιστροφή στο νησί του και τέλος η κ. Ιωάννα Βάϊου, Digital Nomad και ειδικός σε θέματα βελτιστοποίησης και προώθησης ιστοσελίδων. Ο καθένας θα δώσει απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων, ενώ η ΑΕΛΙΑ θα συντονίσει μια κοινή συζήτηση όλων των ομιλητών.

Η Συνεδριακή δράση θα γίνει με τη μορφή συζητήσεων ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών μεταξύ των ομιλητών καθώς και συζήτησης με το κοινό, με τον συντονισμό της ΑΕΛΙΑ που έχει εμπειρία από διαδραστικής μορφής εργαστήρια.

Το Σάββατο στις 5 Μάιου οι συζητήσεις θα γίνουν στη Χώρα (Γυμνάσιο Χώρας Αμοργού) ενώ την Κυριακή 6 Μαΐου θα ακολουθήσει μία έκτακτη συζήτηση στα Κατάπολα (Βοτανικός Κήπος Αμοργού). Παράλληλα θα λάβουν χώρα και άλλες δραστηριότητες από τις οποίες οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν το νησί. Το Πρόγραμμα θα ανακοινωθεί ΕΔΩ και στη σελίδα Facebook.

Η πρωτότυπη αυτή συνεδριακή δράση πραγματοποιείται για να αναδειχθεί ότι η Αμοργός μπορεί να φιλοξενήσει δράσεις με προσκεκλημένους από όλη την Ελλάδα καθώς και να καταστεί ένας ελκυστικός συνεδριακός προορισμός και εκτός τουριστικής περιόδου.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, επικοινωνήστε με το Go –Amorgos στο mail goamorgosgr@gmail.com και στο τηλέφωνο +30 6938539539, με το Δημήτρη Μαρούλη, επικεφαλής του Go-Amorgos, ή με την ΑΕΛΙΑ (orfanou@aelialab.gr και τη Φαίη Ορφανού 6977 202535).

amorgos digi con island afisa

(Visited 25 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*