Νέα ιστοσελίδα για τον δήμο Σύρου-Ερμούπολης

admin
17/04/2015 07:46
 
 
 

Νέα ιστοσελίδα απέκτησε ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης για τη διοικητική ενημέρωση των δημοτών, αλλά και κάθε ενδιαφερομένου.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση syrosermoupolis.gr δίνονται όλες οι αποφάσεις των Συλλογικών και Μονομελών Οργάνων του Δήμου (Δημοτικό Συμβούλιο, Επιτροπές, Κοινότητες κλπ), ανακοινώνονται οι προσκλήσεις, οι διαγωνισμοί και τα δελτία Τύπου του γραφείου Δημάρχου, ενώ μπορεί κανείς να βρει τον προϋπολογισμό, το επιχειρησιακό σχέδιο και τις αναρτήσεις του Δήμου στο «Διαύγεια».  

Η ιστοσελίδα (η οποία είναι συμβατή με κινητά και tablets) απευθύνεται σε δύο βασικές κατηγορίες χρηστών: τον «Επισκέπτη» και τον «Δημότη». Στην περίπτωση «Δημότη», η σελίδα προωθεί τον χρήστη σε άλλο portal που θα δέχεται αυτοματοποιημένα αιτήματα που ενδεχομένως τον αφορούν. Το σύστημα αυτό έχει ήδη ενταχθεί στην Πρόσκληση 59 της Ψηφιακής Σύγκλισης και αναμένεται η υλοποίηση του στους επόμενους μήνες. Μέχρι τότε, η σελίδα του Δήμου παρέχει πληροφορίες για τις υπηρεσίες, τα τηλέφωνα, τα mail επικοινωνίας με του δημοτικούς υπαλλήλους, καθώς και το τηλέφωνο προφορικών αναφορών 800-11-00245.

Στην περίπτωση «Επισκέπτη», η σελίδα θα προωθεί τον χρήστη στο τουριστικό Portal του Δήμου. Έτσι, ακόμη κι αν κάποιος επισκέπτης του νησιού βρεθεί στο site του Δήμου μας, θα ανακατευθυνθεί εύκολα στο τουριστικό portal, με στόχο να βρει τις πληροφορίες που αναζητά.

 

Αμφίδρομος δίαυλος επικοινωνίας

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, με τη νέα σελίδα του ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης στοχεύει στη δημιουργία ενός πετυχημένου αμφίδρομου εναλλακτικού διαύλου επικοινωνίας με όλους όσους επιθυμούν να ενημερώνονται από το ημερολόγιο δράσεων και γεγονότων της δημοτικής αρχής, αλλά και να συμμετέχουν ενεργά και ισότιμα στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα.

Σύντομα ο Δήμος θα έχει μία σειρά εργαλείων στη διάθεσή του για τη ψηφιακή επικοινωνία με τους δημότες και τους επισκέπτες, η οποία θα περιλαμβάνει – εκτός από μια σύγχρονη ιστοσελίδα – και ένα ελκυστικό τουριστικό portal και την πλήρη αξιοποίηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνεται ότι η νέα ιστοσελίδα του δήμου Σύρου-Ερμούπολης, αναπτύχθηκε χωρίς επιπλέον κόστος, από το Τμήμα Προγραμματισμού και Τ.Π.Ε.

(φωτό: kathimerini.gr)

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*