Οι Κυκλάδες μαγειρεύουν στο Γκάζι!

admin
07/05/2015 12:47
 
 
 

Στο τριήμερο Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις – Άνοιξη 2015» τα τοπικά κυκλαδίτικα προϊόντα θα έχουν την τιμητική τους!

Φέτος οι Κυκλάδες φέρνουν την άνοιξη ως Τιμώμενη Περιοχή του δημοφιλούς φεστιβάλ γεύσης και πολιτισμού, με την υποστήριξη του Επιμελητήριου Κυκλάδων, που συμμετέχει για 2η φορά ως υποστηρικτής των ξεχωριστών κυκλαδίτικων παραγωγών και προϊόντων διατροφής τα οποία θα διατίθενται προς δοκιμή και προς πώληση.

Στην ειδικά διαμορφωμένη γειτονιά στο κτίριο «Νέοι Φούρνοι», καθώς και σε άλλα σημεία του Φεστιβάλ, 14 παραγωγοί εξαιρετικών τοπικών προϊόντων θα δώσουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν εκλεκτά γαλακτοκομικά και τυροκομικά, κρασιά, ζύθο, σπιτικά εδέσματα, προϊόντα deli, μαρμελάδες, λουκούμια, γλυκά κουταλιού και άλλα χαρακτηριστικά προϊόντα της Κυκλαδίτικης γης. 

 

Κυκλαδομαγειρέματα

Παράλληλα, το Σάββατο 9 Μαΐου, στις 4 μ.μ. στον χώρο Εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, το πιο γευστικό δίκτυο του Αιγαίου παρουσιάζει το μαγειρικό ταξίδι Aegean Cuisine: Zωντανό μαγείρεμα με 6 Chef από τις Κυκλάδες” με την συμμετοχή των Έφη Καλογεροπούλου (από τη «Μαργαρίτα» της Ανάφης), Βασίλη Παπίκινο (από τον «Αλευρόμυλο» στη Μήλο), Θωμά Σταμάτη (από τον «Σταμάτη» στην Άνδρο,) Δημήτρη  Γίγινη (από το “Sea Satin Nino” στην Άνδρο), Κωνσταντίνο Μπουγιούρη (από το «Ηλιοβασίλεμα» στην Σύρο) και Δημήτρη Πλυτά (από το «Πέρι Τίνος» στη Σύρο), οι οποίοι θα προσφέρουν την πρώτη γεύση καλοκαιριού στους λάτρεις του αρχιπελάγους μέσα από μια ζωηρή επίδειξη μαγειρικής με πρωτότυπες και αγαπημένες συνταγές, καμωμένες με τοπικά προϊόντα και ρίζες στην νησιωτική παράδοση.  

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Νανά Δαρειώτη, δημοσιογράφος γεύσης και είναι ανοιχτή για το κοινό.

 

Εργαστήρια γεύσης και ειδικές εκδηλώσεις

Επιπλέον, ιδιαίτερα εργαστήρια γεύσης θα λαμβάνουν χώρα όλο το τριήμερο, με ξεχωριστά τυριά, εμβληματικά κρασιά και άλλα προϊόντα των νησιών, ενώ θα πραγματοποιηθούν και δύο ειδικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Τιμώμενη Περιοχή, τις Κυκλάδες:

*Την Παρασκευή 8 Μαΐου, στις 19:30, Μπαρόκ Σαντορίνη (μάθημα μαγειρικής).

*Την Κυριακή 10 Μαΐου, στις 14:30, 30 χρόνια «Σελήνη» στη Σαντορίνη – Εμβληματικές Σπεσιαλιτέ (μάθημα μαγειρικής).

Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή των Κυκλάδων στο Φεστιβάλ και για το Δίκτυο Aegean Cuisine στο www.aegeancuisine.gr και στο www.e-kyklades.gr.

Γενικές πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα το εκδηλώσεων του Φεστιβάλ στο www.elladagiortigefseis.gr.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*