“Τάξη” στους δρόμους της Παροικιάς βάζει ο δήμος Πάρου

paros1
admin
07/05/2015 4:59
  •  
  •  
  •  

Αποφασισμένος να επιβάλει την τάξη και να εφαρμόσει τους κανονισμούς εμφανίστηκε ο Δήμος Πάρου ενόψει της νέας καλοκαιρινής σεζόν…

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο parianostypos.gr συνεργείο του Δήμου αποτελούμενο από την Αντιδήμαρχο, Τοπική Σύμβουλο και υπαλλήλους του Δήμου, συνοδευόμενους και από αστυνομικό όργανο, «όργωσαν» κυριολεκτικά την παραλιακή οδό από τα Λιβάδια έως τη θέση Μπουνταράκι αλλά και την περιοχή στην Πλατεία της Εκατονταπυλιανής.

Η νέα τουριστική σεζόν είναι προ των πυλών και η Δημοτική Αρχή θεώρησε σωστό να τηρήσει και να εφαρμόσει τους κανονισμούς που αφορούν στην ελεύθερη και απρόσκοπτη προσβασιμότητα των πεζών σε πεζοδρόμια, πλατείες, αλλά και σε σημεία κατά μήκος του οδοστρώματος της παραλίας καθώς επίσης και σημεία όπου παρεμποδιζόταν η κίνηση των πεζών και εμφάνιζαν μια εικόνα που αλλοίωνε περαιτέρω την ήδη επιβαρυμένη όψη που παρουσιάζει η Παροικία σε αρκετά σημεία της.

Να σημειωθεί ότι το συνεργείο ασχολήθηκε κυρίως με τις ταμπέλες που έχουν τοποθετηθεί σε δέντρα στα Λιβάδια της Παροικίας, με τα stand (ταμπέλες δρόμου) σε πεζοδρόμια και επί του οδοστρώματος, με ομπρέλες αλλά και τραπεζοκαθίσματα σε πεζοδρόμια όπου παρεμποδίζουν την ομαλή διακίνηση των πεζών.
Οι επαγγελματίες σύμφωνα με πληροφορίες του parianostypos.gr, είχαν ενημερωθεί δύο φορές από το Δήμο Πάρου, ότι συνεργείο πρόκειται να προβεί σε ελέγχους για τυχόν αυθαιρεσίες σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους. Την πρώτη φορά την Μεγάλη Εβδομάδα και την δεύτερη φορά την αμέσως επόμενη εβδομάδα.
Σε κάποιες περιπτώσεις εντοπισμού παραβάσεων, υπήρξαν μικρές λεκτικές αψιμαχίες. Πάντως μέχρι σήμερα, υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις επαγγελματιών που ακόμα δεν έχουν συμμορφωθεί με την τήρηση του συγκεκριμένου μέτρου.

(περισσότερα: parianostypos.gr)

(Visited 14 times, 1 visits today)