Στο 8ο Συνέδριο των κυκλαδίτικων Εμπορικών Συλλόγων Συρμαλένιος και Μανιός

admin
12/05/2015 17:18
 
 
 

Χαιρετισμό στο 8ο Συνέδριο των Εμπορικών Συλλόγων των Κυκλάδων απηύθυναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος και Νίκος Μανιός.

Οι κ.κ. Συρμαλένιος και Μανιός εξήραν τη σημασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα νησιά, χαρακτηρίζοντας τες ως «ραχοκοκαλιά της τουριστικής ανάπτυξης», ενώ αναφορικά με τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στο Αιγαίο και τη φορολογία γενικότερα, εξέφρασαν την αντίθεση τους στο να στοχοποιηθούν τα νησιά. Αντ’ αυτού, επεσήμαναν ότι τα όποια μέτρα οφείλουν να έχουν καθολικό χαρακτήρα.

Αναφέρθηκαν, επίσης, στην οικοδόμηση μιας νέας φορολογικής συνείδησης μέσα από μέτρα εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και κράτους, στην ανάγκη πάταξης του παραεμπορίου, στα θέματα της δημόσιας υγείας και στην ακτοπλοΐα.

Τέλος, ενστερνίστηκαν το σύνθημα του Συνεδρίου «Ώρα για δράση», καθώς – όπως υποστήριξαν – φανερώνει ότι οι κοινωνικές οργανώσεις των επαγγελματιών και εμπόρων βρίσκονται σε εγρήγορση και κινητοποίηση, γεγονός που αποτελεί σημαντικό στοιχείο στη διαμόρφωση των αποφάσεων που τους αφορούν, αλλά και στοιχείο ελέγχου της κυβερνητικής πολιτικής.

 

(Visited 13 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*