Μοναδικές γεύσεις των Κυκλάδων στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις Άνοιξη 2015»

admin
13/05/2015 11:39
 
 
 

«Κατέπληξαν τα πλήθη» οι έξι εθελοντές μάγειρες του Δικτύου Aegean Cuisine στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις Άνοιξη 2015», οι οποίοι – σε μια μοναδική επίδειξη μαγειρικής – ανέδειξαν «μονάκριβα» προϊόντα των Κυκλάδων.

Από τις 8 μέχρι τις 10 Μαΐου, περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες της Τεχνόπολης στο Γκάζι προκειμένου να ανακαλύψουν, να γευτούν και να προμηθευτούν την αφρόκρεμα ελληνικών τοπικών προϊόντων. Τιμώμενη περιοχή της διοργάνωσης για άλλη μία χρονιά οι Κυκλάδες, με την υποστήριξη του Eπιμελητηρίου Κυκλάδων.

Την Κυκλαδίτικη Γειτονιά επισκέφθηκαν χιλιάδες επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στη φιλοσοφία της Κουζίνας του Αιγαίου (Aegean Cuisine), ενώ φεύγοντας, έπαιρναν μαζί τους τον νέο χάρτη με τα εστιατόρια του Δικτύου στα αγαπημένα νησιά του Αιγαίου.  

Ταυτόχρονα, γνώρισαν εκατοντάδες γαλακτοκομικά, τυριά, κρασιά, αλίπαστα, ζυμαρικά, σάλτσες και ντιπ, μπύρες μικροζυθοποιίας, ποτά, λικέρ, αρτοποιήματα, μαρμελάδες και αλείμματα, καραμέλες, λουκούμια, τουρσιά και άλλα χαρακτηριστικά προϊόντα της Κυκλαδίτικης γης, που δημιούργησαν μια πανδαισία γεύσεων, υφών και αρωμάτων με πολλά καινοτόμα χαρακτηριστικά, οδηγώντας και σε βραβεύσεις γεύσης και καινοτομίας.   

 

Επισκέπτες στην Κυκλαδίτικη γειτονιά στους Νέους Φούρνους

Ζωντανό μαγείρεμα με 6 Chef από τις Κυκλάδες

Οι δεκάδες τυχεροί που είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν στη μοναδική επίδειξη μαγειρικής Aegean Cuisine: Ζωντανό μαγείρεμα με 6 Chef από τις Κυκλάδες γνώρισαν μια διαφορετική φιλοσοφία γαστρονομίας η οποία διέπει το Δίκτυο Αegean Cuisine. Μια φιλοσοφία που ενθαρρύνει συλλογικές συνέργειες και δημιουργικές συνεργασίες για να προκύψει ένα αποτέλεσμα φρέσκο και ρηξικέλευθο που αποκαλύπτει τον πλούτο, την ευρηματικότητα και την γενναιοδωρία των νησιών και των ανθρώπων τους.

Μαγειρεύοντας σε ζευγάρια, η  Έφη Καλογεροπούλου από τη «Μαργαρίτα» της Ανάφης και ο Βασίλης Παπικινός από τον «Αλευρόμυλο» στη Μήλο παρουσίασαν δυο υπέροχες παραλλαγές μιας κλασικής κυκλαδίτικης συνταγής Σκορδομακάρονα Ανάφης και Σκορδολάζανα Μήλου, συνοδευόμενα από μια εντυπωσιακή αλμυρή τούρτα ξυνομυζήθρας.

Η Σύρος προσέφερε μια γεύση εκλεπτυσμένων συνδυασμών με ένα ριζότο με καλαμάρι και πάστα μάραθου με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Μπουγιούρη από το «Ηλιοβασίλεμα» και Δημήτρη Πλυτά από το «Πέρι Τίνος».

Οι Chef του Δικτύου Aegean Cuisine που μαγείρεψαν και μαζί τους η Νανά Δαρειώτη

Τέλος, το ζευγάρι από την Άνδρο,  ο Σταμάτης Θωμάς από τον «Σταμάτη» και ο Δημήτρης  Γιγίνης από το “Sea Satin Nino” έκλεισαν την εκδήλωση με μια Ανδριώτικη φρουτάλια υπερπαραγωγή με πατάτες, καπνιστή λούζα και λουκάνικα Άνδρου, μια παραλλαγή της με άγρια σπαράγγια και κουκιά, ντάκο με συγκάθουρο, κοπανιστή και υγρό ζελέ τομάτας και ένα επιδόρπιο λεπτοφυές, με βάση το βολάκι και την πινελιά του παστελιού.

Η Νανά Δαρειώτη, δημοσιογράφος γεύσης και συντονίστρια της εκδήλωσης μοιράστηκε με το κοινό ιστορικά στοιχεία, ιδιαιτερότητες των προϊόντων και συμβουλές παρασκευής. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν όλα τα πιάτα που παρουσιάστηκαν, οκτώ στο σύνολό τους, σε έναν λουκούλλειο μπουφέ!  

Παράλληλα η Σαντορίνη ανέδειξε την αρχέγονη γαστρονομική της φλέβα μέσα από τα ιδιαίτερα μαθήματα μαγειρικής, Μπαρόκ Σαντορίνη, με την υπογραφή του Νίκου Πουλιάση, σεφ του γνωστού εστιατορίου «Κουκούμαβλος» και το επετειακό αφιέρωμα στο θρυλικό εστιατόριο 30 Χρόνια Σελήνη, με τον σεφ του εστιατορίου να ετοιμάζει εμβληματικές σπεσιαλιτέ για ένα φανατικό κοινό ανάμεσά τους και γνωστοί σεφ και προσωπικότητες του χώρου. 

Οι Κυκλαδίτικες συνταγές της εκδήλωσης Aegean Cuisine

Παρόντα και στις ειδικές εκδηλώσεις τα κυκλαδίτικα προϊόντα

Τα προϊόντα των Κυκλάδων δεν έλειπαν κι από τις ειδικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στα ξεχωριστά και περίεργα τυριά, τα καλύτερα κρασιά και τα πιο γευστικά μέλια της χώρας, ενώ μουσικές εκδηλώσεις συντρόφευσαν τους επισκέπτες και τις γευσιγνωστικές τους αναζητήσεις στη γειτονιά των Κυκλάδων, τους Νέους Φούρνους και όχι μόνο.

Όλοι οι συντελεστές της διοργάνωσης και οι παρευρισκόμενοι εκθέτες από τις Κυκλάδες εξέφρασαν τη μεγάλη τους ικανοποίηση, καθώς η προσέλευση του κοινού σε συνδυασμό με τις πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις, συνέβαλλαν σε μια πραγματική γιορτή με άρωμα νησιωτικής άνοιξης

Οι συμμετέχοντες τις εκδήλωσης Aegean Cuisine
(Visited 16 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*