Ανώτερα στελέχη διεθνών εταιρειών κρουαζιέρας στη Σύρο

Άκης Αξαόπουλος
17/06/2019 17:19
 
 
 

 

Ανώτερα στελέχη διεθνών εταιρειών κρουαζιέρας υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο δήμαρχος Δήμου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργος Μαραγκός, παρουσία στελεχών της δημοτικής Αρχής και της οικείας λιμενικής αρχής, στο πλαίσιο επαγγελματικού ταξιδιού εξοικείωσης για νέους προορισμούς κρουαζιέρας στο Αιγαίο, το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται ένα τέτοιου επιπέδου επαγγελματικό γεγονός για την ανάπτυξη της διεθνούς κρουαζιέρας, όπου 5 εταιρείες (brands υπερ-πολυτελείας) κρουαζιέρας που ανήκουν σε κολοσσιαία επιχειρηματικά γκρουπ των ΗΠΑ και της Γαλλίας, θα συνυπάρξουν για μια βδομάδα σε εντατικό ταξίδι περιήγησης για τεχνική ενημέρωση που θα αφορά στα λιμάνια και τους προορισμούς της Σύρου, της Πάρου, της Νάξου, της Αμοργού και της Σίφνου.

Κατά την διάρκεια του καλωσορίσματος, ο κ. Μαραγκός ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Ρούσσο για την πρωτοβουλία και ανέπτυξε στα στελέχη και τους παρισταμένους τη στρατηγική και τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την υλοποίηση σημαντικών λιμενικών έργων υποδομής που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και πρόκειται να ξεκινήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα στο νησί, με σκοπό την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και του τουρισμού.

Τα στελέχη των εταιρειών έκαναν ερωτήσεις αναφορικά με τη δυναμικότητα του νησιού, μένοντας ικανοποιημένοι, αλλά και έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις δυνατότητες της Σύρου, την ιστορία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, τα οποία αποτελούν στοιχεία έντονης διαφοροποίησης της από τα άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Επιπλέον, σε τεχνική σύσκεψη που προηγήθηκε, παρουσιάστηκαν εκ μέρους του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου κ. Κοσμά και των στελεχών του Τμήματος, τα συστήματα ασφαλείας του λιμένα της Σύρου, οι λιμενικές εγκαταστάσεις και οι δυνατότητές του.

Μετά τις συναντήσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα, έγινε ξενάγηση των στελεχών και των παρισταμένων στο Δημαρχιακό Μέγαρο, το Θέατρο Απόλλων, τον Αγ. Νικόλαο, τα χωριά και άλλα μέρη του νησιού.

Οι εταιρείες κρουαζιέρας που συμμετέχουν στο εν λόγω εγχείρημα είναι οι εξής:
*Seabourn Cruises (μέλος της Carnival Corp. του μεγαλύτερου ομίλου κρουαζιερόπλοιων διεθνώς με 140 κρουαζιερόπλοια όλων των μεγεθών και με 10 διαφορετικά brands). Η Seabourn Cruises είναι το brand υπερπολυτελείας που διαθέτει ο συγκεκριμένος Όμιλος.
*Azamara Club Cruises & Silversea Cruises (μέλος του Ομίλου Royal Caribbean Cruise Lines/RCCL, του δεύτερου μεγαλύτερου διεθνώς με 60 κρουαζιερόπλοια και 6 διαφορετικά brands και του πρώτου στις κατηγορίες πολυτελείας και σε έσοδα ανά κρουαζιερόπλοιο). Τα δύο αυτά brand είναι τα brand υπερπολυτελείας του Ομίλου.
*Ponant Cruises (μέλος του μεγαλύτερου ομίλου καταναλωτικών ειδών πολυτελείας διεθνώς), με έδρα την Γαλλία και κεντρικά γραφεία στις ΗΠΑ.
*Scenic Cruises (μέλος του αμερικάνικου Ομίλου ταξιδιωτικών υπηρεσιών, η αδελφή εταιρεία ηγείται στις κρουαζιέρες πολυτελείας σε ποτάμια διεθνώς).
*SILVERSEA Cruises (μέλος της Royal Caribbean Cruise Lines, έχει στόλο από 12 μικρού και μεσαίου μεγέθους κρουαζιερόπλοια με υψηλού επιπέδου επιβάτες που τους ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο από την Αρκτική και την Ανταρκτική μέχρι τα βάθη του Αμαζόνιου. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων έχει εντάξει η εταιρεία προσεγγίσεις στην Σύρο).

 

(Visited 50 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*