Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Ξεκινά τη Δευτέρα έργα συντήρησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σύρου

Άκης Αξαόπουλος
28/06/2019 14:43
 
 
 

 

Η ασφάλεια των πολιτών και η βελτίωση της λειτουργικότητας του επαρχιακού οδικού δικτύου στη Σύρο είναι ο στόχος του μεγάλου έργου οδοποιίας που πρόκειται να ξεκινήσει τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο από τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη.

Οι παρεμβάσεις που πρόκειται να εκτελεστούν, αποσκοπούν στην αποκατάσταση φθορών του οδικού δικτύου, στην άρση της επικινδυνότητας σε τμήματά του, με άσφαλτο κλειστού τύπου, η οποία χρησιμοποιείται στα μεγάλα ευρωπαϊκά οδικά δίκτυα και εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα και καλύτερες συνθήκες ασφάλειας για τους οδηγούς, ενώ έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τον τύπο ασφάλτου που χρησιμοποιείτο μέχρι σήμερα.

Η άσφαλτος κλειστού τύπου θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά σε έργο οδοποιίας στη Σύρο και στο εξής θα χρησιμοποιείται σε όλα τα έργα οδοποιίας που θα εκτελούνται στα νησιά.

Τα τμήματα που επαρχιακού οδικού δικτύου της Σύρου που θα καλυφθούν με άσφαλτο κλειστού τύπου είναι:

*Από την παράκαμψη του δρόμου προς αεροδρόμιο έως τη διασταύρωση προς Αζόλιμνο.
*Από το ΚΤΕΟ έως τον Πολυχώρο «Πλάζα» (πρώην Νεράιδα).
*Από τη διασταύρωση προς Άδειατα μέχρι τη διασταύρωση Χρούσσων – Παρακοπής.
*Από τον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Παρακοπής μέχρι τη διασταύρωση Παρακοπής προς Χρούσσα.
*Από τη διασταύρωση Δανακού προς Γαλησσά έως την είσοδο του οικισμού του Γαλησσά.
Τέλος, πρόκειται να εκτελεσθούν έργα οδοποιίας σε όλες τις στροφές του επαρχιακού οδικού δικτύου Ταλάντων προκειμένου να αποκατασταθεί η επικινδυνότητα του οδοστρώματος, ενώ θα κατασκευασθεί ειδικός χώρος στον οποίο θα πραγματοποιούνται οι εξετάσεις οδήγησης της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων.

Σε δήλωσή του σχετική με την έναρξη των εργασιών ο κ. Λεονταρίτης υπογράμμισε τα εξής:

«Ένα ακόμη έργο μεγάλης σημασίας για τη Σύρο παίρνει το δρόμο της υλοποίησης. Αποδεικνύουμε ότι εργαζόμαστε συστηματικά, προς όφελος των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας. Με την ολοκλήρωση και αυτού του έργου, το οποίο έρχεται να συμπληρώσει τα έργα οδοποιίας που έγιναν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προ διετίας, η κατάσταση του οδικού δικτύου του νησιού έχει βελτιωθεί σημαντικά. Συνεχίζουμε την προσπάθεια βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου και τα επόμενα χρόνια προκειμένου το σύνολο του οδικού δικτύου, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί για πάρα πολλά χρόνια, να καταστεί ασφαλές».

(Visited 49 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*