Ανακοίνωση του Δήμου Άνδρου για την απόρριψη ογκωδών αντικειμένων

Άκης Αξαόπουλος
09/07/2019 15:13
 
 
 

 

Λόγω της καλοκαιρινής περιόδου που διανύουμε και της αυξημένης τουριστικής κίνησης στο νησί της Άνδρου, ο όγκος των απορριμμάτων που καλείται να διαχειριστεί η υπηρεσία καθαριότητας, είναι δυσανάλογα μεγάλος σε σχέση με τα περιορισμένα μέσα που αυτή διαθέτει και η αυξημένη κίνηση οχημάτων επί του δημοτικού και περιφερειακού οδικού δικτύου, δυσχεραίνει και καθιστά επικίνδυνη την κυκλοφορία των φορτηγών και μηχανημάτων του Δήμου.

Για τους παραπάνω λόγους:
Απαγορεύεται, η απόρριψη ογκωδών αντικειμένων (στρώματα, έπιπλα, ξερά χόρτα, προϊόντα κλαδεμάτων, ηλεκτρικές συσκευές κλπ).

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου και την ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία, απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη αποβλήτων από Εκσκαφές Κατασκευές και Κατεδαφίσεις (ΑΕΚΚ), όπως μπάζα, χώματα, πέτρες, τούβλα, μέταλλα.

Παράλληλα, ο Δήμος Άνδρου δια της νομικής του υπηρεσίας, έχει εκκινήσει νομικές διαδικασίες για την ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τις παραπάνω ενέργειες.

Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να απορρίψουν ογκώδη αντικείμενα μετά το πέρας της καλοκαιρινής περιόδου (ή νωρίτερα εφόσον συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας), παρακαλούμε να επικοινωνούν με τα δημοτικά καταστήματα της περιοχής τους και να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις
Παρακαλούμε για τη συνεργασία όλων προκειμένου να κρατήσουμε το νησί μας καθαρό.

Επικοινωνία για σχετικά αιτήματα και πληροφορίες:
Τηλέφωνα από 9.00 έως 11.00 π.μ.:
Χώρα 22823 60235, Γαύριο 22823 60126, Μπατσί 22820 41855, Κόρθι 22823 60320
Fax: 22820 23766, Email: dimos@andros.gr

(Visited 37 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*