Νέες καταγγελίες για κακοποίηση ιπποειδών στα ελληνικά νησιά

Άκης Αξαόπουλος
17/08/2019 00:19
 
 
 

 

Νέες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για κακοποίηση και εκμετάλλευση των γαϊδουριών στα ελληνικά νησιά. Αυτή τη φορά οι φωτογραφίες από τη Σέριφο και τη Φολέγανδρο δείχνουν γαϊδουράκια στην μέση του πουθενά με δεμένα πόδια, χωρίς σκιά ή νερό.

Παρά τη σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία καθόριζε τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών απέναντι στα εν λόγω ζώα, καθώς και τις κυρώσεις που προβλέπονται σε περίπτωση που οι προϋποθέσεις αυτές δεν πληρούνται, συνεχίζεται το μαρτύριο των ζώων.

Σέριφος..Γαϊδουράκι στην μέση του πουθενά με δεμένα τα πόδια του διψασμένο ζητάει βοήθεια βγάζοντας το κεφάλι του στις…

Gepostet von Γαϊδούρακια/Άλογα – Stop στην εκμετάλλευση/κακοποίηση am Freitag, 16. August 2019

Η βασικότερη αφορμή για την έκδοση της εγκυκλίου δόθηκε από τις δεκάδες καταγγελίες για κακοποίηση ιπποειδών στην Σαντορίνη από τους ιδιοκτήτες τους και τη διεθνή κατακραυγή που ακολούθησε, ωστόσο νέα περιστατικά κακοποίησης βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΦολέγανδροςΣκληρή κακοποίηση βιώνει ένα γαϊδουράκι το οποίο είναι δεμένα και τα τέσσερα του πόδια.Όποιοι βρίσκονται στο νησί ας βοηθήσουν αυτά τα ζώα.(όλα τα ζώα του νησιού είναι δεμένα με αυτό τον τρόπο)

Gepostet von Γαϊδούρακια/Άλογα – Stop στην εκμετάλλευση/κακοποίηση am Freitag, 16. August 2019

Παρότι υπάρχουν πολίτες και τουρίστες που αποφασίζουν να κόψουν τα σκοινιά, οι ιδιοκτήτες τους τα ξαναδένουν με «παστούρα», όπως λέγεται το δέσιμο των ποδιών των ζώων μεταξύ τους ή των ποδιών με το κεφάλι τους, ώστε να είναι εξαιρετικά περιορισμένες οι κινήσεις τους.

Συμβαίνει τώρα… ΣαντορίνηΓαϊδουράκια υπερφορτωμένα δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους.. τίποτα δεν έχει αλλάξει… και ότι γύρισε και είπε ο δήμαρχος είναι λόγια του αέρα..——- >ΔΙΑΔΩΣΤΕ< ——-

Gepostet von Γαϊδούρακια/Άλογα – Stop στην εκμετάλλευση/κακοποίηση am Dienstag, 7. August 2018

Η έκκληση της Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας

Τη Δευτέρα, η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) απηύθυνε έκκληση προς τους αρμόδιους υπουργούς κ.κ. Mάκη Βορίδη, Xάρη Θεοχάρη και Λίνα Μενδώνη, με αποφάσεις τους «να βάλουν επιτέλους ένα τέλος στον βασανισμό των ζώων και τον διασυρμό της χώρας μας».

Φολέγανδρος 2019Μουλάρι γέρικο μέσα στον ήλιο με δεμένα τα πόδια ψάχνει σκιά και νερό.. Το ζώο είναι εξαντλημένο όπως…

Gepostet von Γαϊδούρακια/Άλογα – Stop στην εκμετάλλευση/κακοποίηση am Freitag, 16. August 2019

«Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες φωτογραφιών, καταγγελιών, ψηφισμάτων για την βαριά κακοποίηση των ιπποειδών, των αγελάδων και των αμνοεριφίων κυρίως στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Άλογα και γαϊδουράκια λιποθυμούν από το βάρος του φορτίου τους, τις κακές συνθήκες διαβίωσής τους, την κόπωση, στη Σαντορίνη, στην Αμοργό, τη Νάξο και παντού, ζώα με δεμένα πόδια και κεφάλι να προσπαθούν αφύσικα να περπατήσουν. Αναρωτιόμαστε κ. Υπουργοί αν όλα αυτά παραπέμπουν σε μια ευρωπαϊκή πολιτισμένη, τουριστική και σύγχρονη χώρα, αν η συμπεριφορά αυτή προς τα ζώα έχει καμία σχέση με ανθρωπιά, ηθική και σεβασμό προς το αγαθό της Ζωής», αναφέρει η επιστολή, της ΠΦΠΟ.

 

Πηγή: ecozen.gr

(Visited 83 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.