Την προστάτιδα τους Παναγία Τουρλιανή τίμησαν οι Μυκονιάτες (φώτος)

Άκης Αξαόπουλος
26/08/2019 14:34
 
 
 

 

Πλήθος φιλευσεβών Μυκονίων και παρεπιδημούντων παραθεριστών κατέκλυσαν πριν από λίγες μέρες το Καθολικό και τους αύλιους χώρους της πολυαιώνιας Ιεράς και ιστορικής Μονής της Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά Μυκόνου.

Εκεί τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σύρου-Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’, συμπαραστατουμένου από τους Εφημερίους της Μυκόνου και από τη Θεσσαλονίκη, με την παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Βουλευτού Κυκλάδων κ. Βρούτση, της Βουλευτού Κυκλάδων κας Μονογυιού, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κουκά, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων.

Προ του πέρατος του Εσπερινού, τους ύμνους του οποίου απέδωσε η Βυζαντινή Χορωδία «Αντιφωνικό Μέλος», ο κ. Δωρόθεος Β’, κατά το αρχαίο έθος της Ιεράς Μονής, έψαλε – συναδόντων των πιστών – επί του προευτρεπισμένου Επιταφίου, τα Εγκώμια της Θεοτόκου.

Στην συνέχεια, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην ιστορία και τις πολλές αγαθοδωρίες της Ιεράς Μονής Τουρλιανής προς την τοπική κοινωνία, διά της παραχωρήσεως της χρήσης κτημάτων της, προκειμένου επ’ αυτών να ανεγερθούν ποδοσφαιρικό γήπεδο, κλειστό γυμναστήριο, το πολυθέσιο Δημοτικό Σχολείο και το Πνευματικό Κέντρο, το Κοινοτικό Κατάστημα, η Πλατεία και ο χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων της Άνω Μεράς και επ’ εσχάτων το Γυμνάσιο της Άνω Μεράς, ανεμνήσθη του κτήτορος της Μονής Ιγνατίου Μπάσολα, του αοιδίμου Ηγουμένου της Μονής, Μακαριστού Αρχιμ. Φιλάρετου Γεροντάρη και των πατέρων Θεολόγου Καταμπά και Ιγνατίου Μηλιού.

Ο κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε δε και συνεχάρη τον – όπως χαρακτηριστικά είπε – τελευταίο κρίκο των Πατέρων της Μονής Αρχιμ. Αλέξιο Παπαδόπουλο, για το ποιμαντικό του έργο και τη μέριμνά του προς την Ιερά Μονή και ευχήθηκε προς τους πολυπληθείς παρισταμένους.

 

(Πηγή κειμένου και φωτό: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 137 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*