New York Times: Η Άνδρος μεταξύ των προορισμών που μπορεί να αγαπήσει κανείς το 2021

Άκης Αξαόπουλος
11/01/2021 20:30
 
 
 

 

Στη λίστα των αναγνωστών των New York Times με τα μέρη που μπορεί κανείς να αγαπήσει το 2021 περιλαμβάνεται το νησί της Άνδρου.

Ειδικότερα, το νησί των Κυκλάδων καταλαμβάνει μία από τις 52 πολύτιμες θέσεις της πρόσφατης λίστας.

Το άρθρο το οποίο έχει συντάξει η Μαρία Νταλ Παν, η οποία είναι συγγραφέας, έχει τίτλο «η φιλοξενία βρίσκεται στην καρδιά του νησιού» και σε αυτό αποκαλύπτει το έντονο συναισθηματικό «δέσιμο» με τον προορισμό. Μεταξύ άλλων αναφέρει πως η Άνδρος δεν έπαψε να διατηρεί την αυθεντικότητά της στο πέρασμα των δεκαετιών.

«Πήγα για πρώτη φορά στην Άνδρο, το νησί από το οποίο κατάγεται η οικογένειά μου, το 1992, τη χρονιά πριν πάω στο γυμνάσιο. Ηταν όλα μαγικά. Μαζί με τον ξάδερφό μου Γιάννη τριγυρνούσαμε μέρα-νύχτα. Ξυπνούσαμε το πρωί και πηγαίναμε για κολύμπι και το βράδυ βγαίναμε και χορεύαμε με τους νέους φίλους που είχαμε κάνει. Το νησί ήταν γεμάτο ζωή», αφηγείται η συγγραφέας και συνεχίζει: «Επέστρεψα το 1996 και ο Γιάννης είχε νοσήσει από καρκίνο. Και παρόλο που θυμάμαι το 1992 σαν να ήταν χθες, ακόμη και το τι φορούσα και που πηγαίναμε, δυσκολεύομαι να θυμηθώ το δεύτερο ταξίδι. Ο Γιάννης μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο και έκανε χημειοθεραπεία και απεβίωσε έναν χρόνο αργότερα. Το 2017 επέστρεψα με τα παιδιά μου και με ανακούφιση διαπίστωσα ότι είχε αλλάξει ελάχιστα, αν και υπήρχαν πράγματα που δεν είχα παρατηρήσει, όπως το μουσείο σύγχρονης τέχνης και ο κινηματογράφος. Είναι τόσο ζεστό και φιλόξενο μέρος και στον αέρα αναδύονται τα αρώματα των λουλουδιών. Πλέον τα παιδιά μου ανυπομονούν να επιστρέψουν».

«Η σπουδαία αυτή διάκριση έχει διπλή αξία και σημασία, εάν ληφθεί υπόψη πως η Άνδρος είναι ο μοναδικός ελληνικός προορισμός που φιλοξενεί η λίστα και πως το κριτήριο επιλογής ήταν να ξεχωρίσουν όσα μέρη ανά τον κόσμο κατόρθωσαν να εμπνεύσουν, να ικανοποιήσουν και να χαλαρώσουν τους ταξιδιώτες, υπό τις δυσμενείς συνθήκες του προηγούμενου έτους. Ευχαριστούμε θερμά την εξαιρετική δημιουργό του άρθρου, όλους τους φίλους μας για την εμπιστοσύνη τους, καθώς και τους φορείς που συμβάλλουν καθημερινά στην προβολή της Ελλάδας, όπως τα Γραφεία ΕΟΤ και το Γενικό Προξενείο μας στη Νέα Υόρκη», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου, Νίκος Μουστάκας.

Σημειώνεται, πως η Άνδρος καταλαμβάνει την 25η μεταξύ 52 προορισμών όπως η Ουαλία, η Ινδία, το Ιράν, η Κολομβία, η Αίγυπτος, η Ισπανία, η Κόστα Ρίκα, η Σενεγάλη, η Αγγλία, το Μαρόκο, η Ισλανδία, η Ιορδανία, η Κίνα, η Σκωτία, το Μεξικό, οι ΗΠΑ, η Μπουρκίνα Φάσο, η Παραγουάη, ο Λίβανος, η Ρωσία, η Ρουμανία, η Αυστραλία, το Περού, το Πακιστάν, η Νορβηγία, ο Καναδάς, η Καραϊβική, η Ιαπωνία, οι Φιλιππίνες, η Νέα Ζηλανδία, το Βιετνάμ, το Κιργιστάν, η Νότια Αφρική και η Φινλανδία.

 

Πηγή: kathimerini.gr

(Visited 114 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*