Η Κέα γιόρτασε τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο

admin
11/02/2016 10:19
 
 
 

 

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού στην Ιουλίδα της Κέας τιμήθηκε πανδήμως η εορτή του Πολιούχου της νήσου Αγίου Χαράλαμπου, με την τέλεση Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του μητροπολίτη Σύρου και Κέας Δωροθέου Β’, συμπαραστατουμένου από τον ιερό κλήρο της Κέας.

Στον ναό παρέστη πλήθος Κείων, οι μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης με τις σημαίες των σχολείων τους, εκπαιδευτικοί, ο δήμαρχος Κέας, ο έπαρχος Κέας – Κύθνου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αξιωματικοί της Αστυνομίας, της Πυροσβεσστικής και του Λιμενικού Σώματος, η πολιτευτής της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού και πρόεδροι τοπικών συλλόγων και φορέων.

Στην ομιλία του, ο κ. Δωρόθεος Β’, μεταξύ άλλων, προέτρεψε τους πιστούς, λέγοντας: «…ας κοιτάξουμε σήμερα στα μάτια τον Άγιο Χαράλαμπο και ας κρατήσουμε στην καρδιά μας για πάντα τη χαρά του Χριστού, την οποία τίποτε δεν μπορεί να φθείρει, ούτε κανείς να αφαιρέσει, και με την οποία θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητάς μας…».

Ευχαρίστησε, επίσης, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την παρουσία τους και συνεχάρη τον εφημέριο του Ναού, Πρεσβ. Μιχαήλ Παπανικολάου, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κέας, Πρωτοπρ. Ελευθέριο Δεμένεγα και τους συνεργούς τους, Επιτρόπους, Ιεροψάλτες και διακονητές.

Στη συνέχεια, ο μητροπολίτης Σύρου και Κέας προεξήρχε της Λιτανείας της ιεράς εικόνας του Αγίου προς την κεντρική πλατεία της Ιουλίδας, όπου αναπέμφθηκε δέηση. 

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 123 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*