Η καθίζηση «καταπίνει» το λιμάνι της Σαντορίνης

admin
06/04/2016 14:02
 
 
 

 

Σοβαρά προβλήματα στην υποδοχή και εξυπηρέτηση πλοίων, κρουαζιεροπλοίων και ταχύπλοων σκαφών έχει προκαλέσει η καθίζηση που παρατηρείται στον Αθηνιό, καθώς για λόγους ασφαλείας το λιμάνι της Σαντορίνης λειτουργεί πλέον με μια μόνο προβλήματα, θέτοντας εκτός λειτουργίας τις υπόλοιπες.

Ήδη οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ασχολούνται με τον φάκελο του έργου, προκειμένου να συνδράμουν τον Δήμο Θήρας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας στην αντιμετώπιση του προβλήματος, με την Περιφέρεια να διαβεβαιώνει ότι θα προβεί σε οποιαδήποτε παρέμβαση απαιτηθεί για την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι του Αθηνιού.

 

Συνάντηση με τον Γ.Γ. Λιμένων

Το σημαντικό αυτό θέμα απασχόλησε τη σημερινή συνάντηση που είχαν ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου του νησιού Ηλίας Πελέκης με τον Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Λαμπρίδη, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες της τεχνικής υπηρεσίας του Υπουργείου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των ενεργειών και η επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι του Αθηνιού.

Όπως τόνισε ο κ. Λεονταρίτης, «είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την ουσιαστική και πλήρη αποκατάσταση των ζημιών, ώστε οι κάτοικοι και οι τουρίστες να είναι ασφαλείς και η οικονομική δραστηριότητα να μη διαταραχθεί. Η Σαντορίνη είναι το στολίδι της Ελλάδας και τα προβλήματα που προκύπτουν στο νησί πρέπει να αντιμετωπίζονται με ταχύτητα και σοβαρότητα».

(φωτό Αθηνιού: neasantorinis.gr)

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*