Μήλος: Σε “άνθιση” η τοπική γαστρονομία

Newsroom.
11/07/2024 00:10
 
 
 

 

Ο Βασίλης Παπικινός είναι η ψυχή του γαστρονομικού φεστιβάλ Μήλου «Delicious Milos» και σεφ του εστιατορίου “Αλευρόμυλος”, το οποίο φημίζεται για τα αυθεντικά, νόστιμα κυκλαδίτικα πιάτα του.

Η Μήλος είναι και οι αυθεντικές γεύσεις της. «Ουσιαστικά η Μήλος είναι ένα απέραντο τυροκομείο», μας εξηγεί ο κ. Παπικινός «με 14.000 αιγοπρόβατα, τέσσερα πιστοποιημένα τυροκομεία και άλλες τόσες οικοτεχνίες αλλά και πολλούς παραγωγούς για ιδίαν κατανάλωση». Ο σεφ μας προτρέπει να δοκιμάσουμε πρώτα μανούρα, μηλέικο, σκωτύρι, και ένα συγκλονιστικό κατσικίσιο πάνω σε τραγανή κριθάροκουλούρα με γλυκάνισο.

Η «μπελτεδόφετα» (ψωμί με μπελτέ) ήταν και παραμένει το καθημερινό κολατσιό μικρών και μεγάλων και κυρίως των μαθητών στα σχολεία, επισημαίνει. Έπειτα οι κριθαροκουλούρες της Μήλου, τα ξερά σύκα, οι λιαστές ντομάτες, η λευκή κολοκύθα που μετουσιώνεται σε γλυκό με μέλι και αμύγδαλα: το φημισμένο γλυκό «κουφέτο» που προσφέρεται στους γάμους. Το ντόπιο κρασί από την ποικιλία Σερφιώτικο, η αγνή ρακή αποτελούν τις γεύσεις του νησιού, καταλήγει.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 63 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*