Την εταιρεία «IMERIS Βιομηχανικά Ορυκτά» και Σωματεία της Μήλου τίμησε ο κ. Δωρόθεος Β’

Newsroom
15/06/2020 1:05
  •  
  •  
  •  

Στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής, ιεράς νήσου Μήλου, τελέσθηκε χθες το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη εορτή των Αγίων Πάντων και των κεκοιμημένων στις πλησίον αυτού ιερές Κατακόμβες, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Σύρου-Μήλου κ. Δωροθέου Β’.

Στην τελετή συμμετείχαν εφημέριοι της Μήλου και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, καθώς και πολλοί πιστοί του νησιού, οι οποίοι παρέστησαν με τάξη, τηρούντες τα ισχύοντα μέτρα υγειονομικής προστασίας.


Στην ομιλία του, ο κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη σχέση του Αγίου Πνεύματος με την Αγιότητα, καθώς αυτή είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος, το Οποίο εξαγνίζει τις καρδιές των πιστών, τις καθιστά δεκτικές στις εντολές Του Χριστού και έτσι, όπως σημείωσε ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος, «γίνονται μιμητές του Χριστού, κατά τις ανθρώπινες δυνατότητες».

Αναφέρθηκε, επίσης, στην πρόοδο της μελέτης για την αξιοποίηση και ανάδειξη του ιερού χώρου των Κατακομβών, η οποία – όπως είπε – είναι καρπός των προσπαθειών του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, του και Προέδρου της Μεγάλης Ερανικής Επιτροπής, του Προϊσταμένου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κ. Αθανασούλη και του διατελέσαντος Δημάρχου Μήλου κ. Δαμουλάκη, τους οποίους και ευχαρίστησε, όπως και τον εκπόνησαντα τη σχετική μελέτη κ. Αργυρό, και ευχήθηκε στην Έπαρχο Μήλου κα Χωριανόπουλου και το Δήμαρχο κ. Μικέλη του χρόνου να εγκαινιάζουν την έναρξη των εργασιών.


Ευχαρίστησε, τέλος , όλους τους πιστούς για την παρουσία τους και συνεχάρη ιδιαίτερα την Ενορία Τρυπητής και τους Επιτρόπους και τους διακονητές του Ναού, και αναφέρθηκε με λόγους πατρικής αγάπης στον Αρχιμ. Νεκτάριο Σώρρο, ο οποίος μεγάλωσε στο Θυσιαστήριο του Ναού και υπηρετεί ως συγκυρηναίος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Μήλου, Πρωτοπρ. Γιαννούλη Μαρκαντώνη, ο οποίος από το 1966 διακονεί ευόρκως τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Δωρόθεος Β’ τίμησε με το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως την Εταιρεία «Imerys-Βιομηχανικά Ορυκτά Μήλου», διάδοχο των Εταιρειών «ΒΑΡΥΤΙΝΗ» και «S & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ» για την προσφορά της στην οικονομία, την κοινωνία και τον πολιτισμό της Μήλου, αλλά και τον «Σύνδεσμο των Απανταχού Μηλίων η Αγία Σοφία», τον Πανελλήνιο Σύλλογο «Οι Φίλοι των Κατακομβών της Μήλου» και τη «Φιλανθρωπική και Φιλοπρόοδο Αδελφότητα Τρυπητής», για τη συνεισφορά τους στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της Μήλου, αναφερθείς ξεχωριστά για το έργο του καθενός.


(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 118 times, 1 visits today)