Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πάρου-Αντιπάρου: «Αναβάλλονται εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας λόγω έλλειψης εμβολίων»

Newsroom
15/07/2021 11:00
 
 
 

Να εφαρμόζουν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς και όλα τα μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας από τον κορωνοϊό καλεί τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της Πάρου και της Αντιπάρου η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., προκειμένου να προστατευθεί η υγεία όλων.

Όπως υποστηρίζει η Ο.Μ., δεδομένης της αποτυχίας της κυβέρνησης και των καθ’ ύλην αρμόδιων φορέων να διαχειριστούν με αποτελεσματικό τρόπο την πανδημία, θα πρέπει η τοπική κοινωνία να αναλάβει δράση, κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι «τις τελευταίες μέρες αναβάλλονται εμβολιασμοί στο ΚΥ Πάρου λόγω έλλειψης εμβολίων».

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου με τίτλο «Ευθύνες και παραλείψεις της κυβέρνησης» έχει ως εξής:

Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση των «αρίστων» του κ. Μητσοτάκη με παλινωδίες, καθυστερήσεις αναγκαίων μέτρων προστασίας του πληθυσμού και με λάθος επικοινωνιακή πολιτική, προκάλεσε σύγχυση και μεγάλη ανασφάλεια στο σύνολο σχεδόν του ελληνικού λαού.

Αλλά και η αποδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που αντιμετωπίζεται με κατάργηση νοσοκομείων και η τριτοκοσμική κατάσταση που χαρακτηρίζει τα περισσότερα Κέντρα Υγείας σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας, πιστοποιεί πόσο ανίκανη και επικίνδυνη είναι αυτή η κυβέρνηση.

Οι Κυκλάδες το περσινό καλοκαίρι, μαζί και το νησί μας, πλήρωσαν βαρύ τίμημα από την προχειρότητα και την έλλειψη μέτρων προστασίας του τουρισμού, με αποτέλεσμα να πληγεί σοβαρά η οικονομία των νησιών μας.

Και ενώ θα ανέμενε, ο κάθε εχέφρων, ότι θα υπάρξουν εγκαίρως μέτρα προστασίας που θα εξασφάλιζαν φέτος μια καλύτερη τουριστική περίοδο, η κυβέρνηση και πάλι αδιαφόρησε, με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετά κρούσματα και ενδεχομένως νέο lockdown.

Η Πάρος, όπως και άλλα νησιά του νομού μας δέχονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα και μέχρι πρόσφατα μεγάλο αριθμό επισκεπτών χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο και τώρα που τα κρούσματα πολλαπλασιάστηκαν, εξαγγέλλει μέτρα που και αυτά διαρκούν το πολύ μια μέρα, αφού την επομένη αλλάζουν ή συμπληρώνονται με άλλα.

Μέσα σε αυτό το αβέβαιο και ανασφαλές περιβάλλον κανένας δεν γνωρίζει ποια θα είναι η κατάληξη της φετινής τουριστικής περιόδου, αφού εκτός των άλλων, και στον τόπο μας το πρόγραμμα των εμβολιασμών δεν καλύπτει το ποσοστό ανοσίας που είχε προβλεφθεί.

Ας ληφθεί υπόψη ότι τις τελευταίες μέρες αναβάλλονται εμβολιασμοί στο ΚΥ Πάρου λόγω έλλειψης εμβολίων.

Καλούμε τους συμπατριώτες μας να τηρούν τα μέτρα προστασίας που είναι κυρίως η μάσκα, η τήρηση των αποστάσεων, η ατομική υγιεινή και η καραντίνα για όσους νοσήσουν.

Καλούμε τους επιχειρηματίες μας, ανεξάρτητα και πέρα από τις απειλές και τα τιμωρητικά μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης για να καλύψει τις δικές του ευθύνες και παραλείψεις, να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Προστατεύουν την επιχείρησή τους, τους πελάτες τους και τη δημόσια υγεία.

Τέλος καλούμε τον ΕΟΔΥ να αυξήσει τις ΚΟΜΥ (κινητές ομάδες υγείας) που διενεργούν rapid test και να δώσει προτεραιότητα ιδιαίτερα στην Παροικιά που είναι η κύρια πύλη εισόδου του νησιού.

Ο ιός είναι και εδώ, χτυπά κάθε ηλικία, με ή χωρίς εμβολιασμό, με ήπια ή σοβαρά συμπτώματα και καλούμαστε όλοι να διαχειριστούμε τα προβλήματα που προκαλεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Προέχει πάνω απ’ όλα η προστασία της υγείας μας.

(Visited 96 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*