Εκδηλώσεις μνήμης στη Σύρο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Newsroom
13/05/2022 16:31
 
 
 

 

Στις 22 Μαΐου, ημέρα Κυριακή, θα πραγματοποιηθούν στη Σύρο οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στις 19 Μαΐου (ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας) ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου “Ο Εύξεινος Πόντος” θα διοργανώσει λαμπαδηφορία για τα θύματα της Γενοκτονίας. Η πομπή θα ξεκινήσει από το κτίριο που στεγαζόταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο λιμάνι της Ερμούπολης και θα διέλθει την παραλιακή οδό με κατεύθυνση την περιοχή “Νησάκι”, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και ρίψη στεφάνου στη θάλασσα.

Κυριακή 22 Μαΐου 2022
1. Γενικός σημαιοστολισμός σε όλο τον νόμο από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 22ας Μαΐου 2022.

2. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 22ας Μαΐου 2022 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Ώρα 09:40
*Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών (τέλος προσέλευσης στο Ναό στις 09:30).

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, θα εκφωνηθεί σύντομη ομιλία από το μέλος του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου κα Χατζηγιαννάκη Μαίρη.

*Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης στην περιοχή του προσφυγικού συνοικισμού του Ξηροκάμπου.

*Σιγή ενός λεπτού. ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ.

Λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

(Visited 154 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*