Ο εορτασμός της Ημέρας της Εθνικής Αντίστασης στη Σύρο

Newsroom
23/11/2022 16:15
 
 
 

 

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 θα εορταστεί σε ολόκληρη τη χώρα η Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης.

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων Κατοχής 191-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του Έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών Οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν με τις όποιες δυνάμεις τους στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της ελευθερίας, ενάντια στο ναζισμό και τον φασισμό.

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους (άνδρες, γυναίκες και παιδιά), που βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της Κατοχής, η ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου, ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης. Η ανωτέρω μάχη – σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα αποτελεί, ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό χαρακτήρα της, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενεές.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, θα πραγματοποιηθούν στη Σύρο οι παρακάτω εκδηλώσεις:

1. Σημαιοστολισμός όλων των Δημόσιων, Περιφερειακών και Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων ΝΠΔΔ από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 27ης Νοεμβρίου 2022.

2. Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων, Περιφερειακών και Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων ΝΠΔΔ και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης Νοεμβρίου 2022.

3. Επίσημη Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ.κ. Δωροθέου Β΄ στις 10:15 (πέρας προσέλευσης στον Ι.Ν. 10:10).

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της Ημέρας στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (παραλία Ερμούπολης) από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ν. Αιγαίου κ. Μάρκο Δαδάο.

4. Κατάθεση στεφάνων στον ίδιο χώρο.

5. Σιγή ενός λεπτού. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

(φωτό αρχείου)

(Visited 25 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.