«Ταξιδεύοντας» στο πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης «Σύρος-Πολιτισμός 2019»

Άκης Αξαόπουλος
19/07/2019 16:26
 
 
 

 

Από τις 26 έως τις 30 Ιουλίου θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου Άνω Σύρου η έκθεση ζωγραφικής της Κυριακής Κυδωνοπούλου με τίτλο «Ταξιδεύοντας», η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2019».

Ταξιδεύοντας… μέσα στα χρόνια, μέσα στις μνήμες, από τόπο σε τόπο, σ’ ένα ταξίδι που αλλάζει χρώματα ανάμεσα στο φως και το όνειρο.

Η έκθεση παρουσιάζει έργα από ανακυκλώσιμα υλικά, χρηστικά αντικείμενα και πρώτη ύλη που έχει χάσει την χρηστικότητά της και είναι κάπου κοντά στο «τέλος» της. Τα αντικείμενα μέσα από πρωτότυπες συνθέσεις αλλάζουν μορφή, αποκτούν νέα υπόσταση και μια νέα θέση στην καθημερινότητά μας.

Μέρος των έργων αποτυπώνουν εικόνες που έμειναν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη «ταξιδεύοντας» από τη Θεσσαλονίκη στη Σύρο που αποτελούσε πάντα μια πηγή έμπνευσης και έναν αγαπημένο προορισμό. Μέσα από τη συλλογή των έργων ξεχωρίζει κανείς σκηνικά από την καθημερινή ζωή, εικόνες διακοπών αλλά και εικόνες από κόσμους φανταστικούς με μια διάθεση να συνδυαστεί το παραδοσιακό με το φανταστικό, το παλιό με το καινούργιο. Σε μία διαρκή προσπάθεια να μείνουν ζωντανές οι μνήμες από τα ταξίδια, μέσα από εικόνες που αντανακλούν συναισθήματα και αφήνουν μια ανάμνηση.

Εγκαίνια: Παρασκευή 26/07, 20:00
Ώρες Λειτουργίας: 11:00-13:30 και 19:00-23:00

(Visited 94 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*