Χ. Κόκκινος: «Υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου από την Περιφερειακή Αρχή»

Newsroom
21/09/2022 16:57
 
 
 

Για «εσκεμμένη υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου και των δημοκρατικών διαδικασιών» από την Περιφερειακή Αρχή κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Χαράλαμπος Κόκκινος.

Ο επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού της ελάσσονος μειοψηφίας «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου» και περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου ασκεί κριτική στην απόφαση να διεξαχθούν οι επερχόμενες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου (ξανά) μέσω τηλεδιάσκεψης, τη στιγμή μάλιστα που τα περισσότερα προληπτικά μέτρα για την πανδημία έχουν ανασταλεί.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κόκκινος ζητά την άμεση επιστροφή στις δια ζώσης διαδικασίες των συλλογικών οργάνων της Περιφέρειας, καθώς – όπως υποστηρίζει – τίθεται πλέον θέμα δημοκρατίας και αξιοπιστίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Κόκκινου έχει ως εξής: 

Με καθυστέρηση δύο μηνών θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη 27.9.22 η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου . Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, η Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος επιλέγουν συστηματικά να συνεδριάσει το κορυφαίο αυτοδιοικητικό όργανο της νησιωτικής περιοχής μας καθυστερημένα και πάλι μέσω τηλεδιάσκεψης και το οδηγούν σε απαξίωση. Τον ίδιο τρόπο συνεδρίασης επιλέγουν και για τις συνεδριάσεις της 11μελους Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Π.Ν.Α.)!

Αγνοούν το δίκαιο αίτημα μας για ουσιαστικές δημοκρατικές διαδικασίες, αδιαφορούν για τα προβλήματα και την έλλειψη χώρων και ηλεκτρονικών μέσων των μελών της μειοψηφίας που αποτελούν το 47% της σύνθεσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου. Τα μέλη της Περιφερειακής Αρχής Ν. Αιγαίου βολεύονται στα γραφεία τους, με την υποστήριξη των πολλών συμβούλων τους και τα κρατικά μέσα τεχνολογίας που διαθέτουν και επικαλούνται κατά καιρούς την κακή σύνδεση του διαδικτύου ή διακόπτουν τη σύνδεση πριν ολοκληρώσει την τοποθέτηση σε οποίο μέλος ασκεί κριτική!

Την ώρα που τα περισσότερα προληπτικά μέτρα για την πανδημία έχουν ανασταλεί και οι συναθροίσεις και συλλογικές διαδικασίες πραγματοποιούνται παντού, αποτελεί εσκεμμένη υποβάθμιση του 51μέλους Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου η εμμονή για συνεδριάσεις του μέσω τηλεδιάσκεψης που θυμίζουμε ότι μπήκαν στη ζωή μας εξ ανάγκης λόγω της πανδημίας.

Με την «λογική» του κ. Χατζημάρκου θα έπρεπε και οι υπηρεσίες της Π.Ν.Α. να λειτουργούν μόνο με τηλεδιάσκεψης σε όλα τα νησιά μας, καθώς και όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες και οργανισμοί (σχολεία, πανεπιστήμια κτλ.)!

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου να αλλάξει την απόφαση της, να σεβαστεί θεσμούς και συλλογικές διαδικασίες και να επιστρέψει άμεσα στις δια ζώσης διαδικασίες των συλλογικών οργάνων της Π.Ν.Α. γιατί… είναι θέμα δημοκρατίας και αξιοπιστίας!

ΥΓ1: Η πιθανή απάντηση ότι έγινε προσπάθεια για διά ζώσης συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου τον περασμένο Μάιο στη Σύρο και δεν επιτεύχθηκε απαρτία για ένα (1) μόλις μέλος ας αναζητήσουν τους απόντες στην παράταξη της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας και στις κακές καιρικές συνθήκες… Δεν ευθυνόμαστε οι συνεπείς και οι παρόντες!

ΥΓ2: Γνωρίζει καλά ο κ. Χατζημάρκος ότι το ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε) που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο το Νοέμβριο του 2022, προγραμματίζεται με διαδικασίες δια ζώσης…

 

 

(Visited 62 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*