Νάξος-Νικοδήμεια 2022: Εσπερινός και μουσικοφιλολογική εκδήλωση στο εξωκλήσι των Αγίων Παϊσίου, Ραφαήλ και Ειρήνης

Newsroom
14/07/2022 00:25
 
 
 

 

Πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε την Δευτέρα 11-7-2022 το απόγευμα στο εξωκλήσι των Αγίων Παϊσίου, Ραφαήλ και Ειρήνης (Ενορίας Αγίου Νικοδήμου Χώρας Νάξου), χοροστατούντος του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Ο Μητροπολίτης Παροναξίας χοροστάτησε στον εσπερινό πλαισιωμένος από τον Πρωτοσυγκελεύοντα της Ιεράς Μητροπόλης, Αρχιμ. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Πρωτοπρ. Κωνσταντίνο Κύλη, τον Προϊστάμενο του Γραφείου Θρησκευτικού του Γ.Ε.Σ., Πρωτοπρ. Νεκτάριο Μαρκάκη καθώς και τους Ιερείς της πόλης και των γειτονικών χωριών.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε μουσικοφιλολογική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ» υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Παροναξίας, στο πλαίσιο των «ΝΙΚΟΔΗΜΕΙΩΝ 2022».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο π. Νεκτάριος Μαρκάκης με θέμα: «ο Άγιος Νικόδημος ως πρότυπο φιλομάθειας».

Την εκδήλωση πλαισίωσε με βυζαντινούς ύμνους χορός ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του καθηγητή μουσικής Δήμου Παπατζαλάκη.

Παρόντες μεταξύ άλλων στην εκδήλωση ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο έπαρχος Νάξου Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων Γιάννης Μαργαρίτης καθώς και πλήθος κόσμου.

Τέλος τον λόγο έλαβε ο Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος ο οποίος συνεχάρη τόσο τον ομιλητή όσο και τον βυζαντινό χορό για την άρτια απόδοση των εκκλησιαστικών ύμνων αλλά και τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής και Παράδοσης Γεώργιο Κρασσά, για την διοργάνωση της εκδήλωσης.

(Visited 463 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*