Φιλώτι-Νάξος: Υποδοχή παλαιάς Ιερής Λειψανοθήκης και εγκαίνια του Εκκλησιαστικού – Λαογραφικού μουσείου (πρόγραμμα)

Newsroom
10/08/2022 21:52
 
 
 

 

Από τη Μητρόπολη Παροναξίας ανακοινώθηκαν οι λατρευτικές συνάξεις και εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή την υποδοχή παλαιάς Ιερής Λειψανοθήκης και τα εγκαίνια του Εκκλησιαστικού – Λαογραφικού μουσείου Φιλωτίου.

Συγκεκριμένα, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου Φιλωτίου Νάξου και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκκλησιαστικού – Λαογραφικού μουσείου Φιλωτίου προσκαλούν όλους στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με την ευκαιρία:

α) Της υποδοχής παλαιάς ιερής Λειψανοθήκης (που έχει φιλοτεχνηθεί στη Μικρά Ασία και έχει προσφερθεί από τους απογόνους του αοίδιμου ιερέως Μιχαήλ Γεωργίου Μυκονιάτη (1794-1864)

β) Των εγκαινίων του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας, Εκκλησιαστικού – Λαογραφικού μουσείου Φιλωτίου.

Πρόγραμμα

Πέμπτη 25, Αυγούστου ώρα 19.30

Α. Υποδοχή Ιεράς Λειψανοθήκης
α) στον αύλειο χώρο του ιερού ενοριακού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φιλωτίου θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή της παλαιότατης Ιερής Λειψανοθήκης και θα τελεστεί η σχετική Ακολουθία υπό τον Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο και των παρισταμένων κληρικών.
β) στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί σύντομη ομιλία υπό του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητρόπολης Πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Κύλη και χαιρετισμός ενός εκπροσώπου της δωρήτριας οικογένειας.

Β. Εγκαίνια Εκκλησιαστικού – Λαογραφικού μουσείου
α) στον χώρο κάτω από το ενοριακό Πνευματικό Κέντρο θα τελεστεί στη συνέχεια υπό του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου η ακολουθία του Αγιασμού των εγκαινίων του Εκκλησιαστικού Λαογραφικού Μουσείου Φιλωτίου.
β) σύντομοι χαιρετισμοί παρισταμένων επισήμων, καθώς και εκπροσώπων αρχών συλλόγων και φορέων.
γ) κοπή «Αναμνηστικής Ταινίας» εγκαινίων και μικρή δεξίωση.

(Visited 401 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*