ERT News: Μειωμένη φέτος η παραγωγή της Πατάτας Νάξου, στο πλευρό των παραγωγών η Ε.Α.Σ.!

patata naxou 02
Newsroom
15/09/2023 11:41
 
 
 

 

Ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Μαρίας Σταθοπούλου για την περίφημη, πεντανόστιμη και κατοχυρωμένη ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Πατάτα Νάξου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου δημοσιεύθηκε στο ένθετο για τη γεωργία του ERT News.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στους παράγοντες που κάνουν τον θησαυρό της ναξιώτικης γης να ξεχωρίζει, όπως είναι το ιδιαίτερο χώμα και το μικροκλίμα της Νάξου, αλλά και στους διάφορους τρόπους με τους οποίους η Ε.Α.Σ. και οι γεωπόνοι της βοηθούν τους παραγωγούς στην καλλιέργεια του προϊόντος. Τις πληροφορίες, μάλιστα, συνόδευαν πολλά πλάνα από τις πυρετώδεις διεργασίες της διαλογής του προϊόντος στο πιστοποιημένο συσκευαστήριο της Ε.Α.Σ.

Αναφορά, ωστόσο, έγινε και στο γεγονός πως οι πατατοκαλλιεργητές στη Νάξο έχουν μειωθεί λόγω του κόστους παραγωγής, που τόσο πολύ έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. «Δυστυχώς, η ενέργεια, η φυτοπροστασία, τα λιπάσματα, όλα έχουν αυξηθεί, με αποτέλεσμα κάποιοι παραγωγοί να κρίνουν την καλλιέργεια ασύμφορη πλέον» τονίζει ο Διευθυντής Παραγωγής της Ε.Α.Σ. Νάξου Μιχάλης Βερνίκος, με τον Ναξιώτη πατατοπαραγωγό Γιάννη Σοφικίτη, να προσθέτει: «Η Ένωση κάνει ό,τι μπορεί για να μας στηρίξει, αλλά χρειάζεται και κάποια παραπάνω βοήθεια από κάπου πιο… ψηλά, ώστε να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με τη γη».

Το ρεπορτάζ έκλεισε με εικόνες από την κεντρική εκδήλωση της 14ης Γιορτής Πατάτας Νάξου και του 5ου Food Experience Graviera Naxos, στη διάρκεια της οποίας οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την υπέροχη γεύση της Πατάτας Νάξου!

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 147 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*