Νάξος: Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Νικολάου του Πλανά (φώτος)

Άγιος Νικόλαος Πλανάς
Newsroom
03/03/2024 02:05
 
 
 

 

Σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Νικολάου του Πλανά, στην γενέτειρά του, τη Νάξο, συγκεντρώνοντας πιστούς, τοπικές αρχές και ευλαβείς προσκυνητές από κάθε γωνιά του νησιού.

Άγιος Νικόλαος Πλανάς Άγιος Νικόλαος Πλανάς

Την Παρασκευή, 1η Μαρτίου, ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Οσίου Πατρός Νικολάου του Πλανά πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό των Ναξίων Αγίων Νικοδήμου του Αγιορείτου και Νικολάου του Πλανά, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Καλλινίκου. Η συμμετοχή των κληρικών του νησιού, των τοπικών αρχόντων και του πλήθους των προσκυνητών, πρόσθεσε μια ιδιαίτερη λαμπρότητα στην τελετή.

Άγιος Νικόλαος Πλανάς

Ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης, Αρχιμ. Αρσένιος Μελισσιανός, ανέλαβε την κήρυξη του θείου λόγου, μεταφέροντας ένα μήνυμα πίστης και ελπίδας. Στο τέλος της Ιεράς Ακολουθίας, έλαβε χώρα η επιβλητική τελετή των Εγκωμίων προς τιμήν του Αγίου, αποδεικνύοντας την αγάπη και την ευλάβεια που τρέφουν οι πιστοί για τον Άγιο Νικόλαο τον Πλανά.

Άγιος Νικόλαος Πλανάς

Την επόμενη μέρα, Σάββατο 2 Μαρτίου, ο Μητροπολίτης κ. Καλλινικος ηγήθηκε του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, πλαισιωμένος από το σύνολο σχεδόν των Ιερέων της Νάξου. Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Γαβαλάς, με την ιδιότητα του Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, κήρυξε τον Θείο Λόγο, ενισχύοντας το πνευματικό μήνυμα της ημέρας.

Άγιος Νικόλαος Πλανάς

Άγιος Νικόλαος Πλανάς Άγιος Νικόλαος Πλανάς Άγιος Νικόλαος Πλανάς

Κορύφωση του εορτασμού αποτέλεσε η Λιτάνευση, παρά τη βροχή, της Ιερής Εικόνας και του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου.

Άγιος Νικόλαος Πλανάς

Ο Μητροπολίτης Παροναξίας, κατά την διάρκεια της ακροτελεύτιου Δέησης, απηύθυνε ευχές, ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση και συμμετοχή στην πανήγυρη, τονίζοντας την σημασία της ενότητας και της κοινής προσευχής.

Άγιος Νικόλαος Πλανάς Άγιος Νικόλαος Πλανάς

Παρόντες μεταξύ άλλων ο βουλευτής Κυκλάδων Μάρκος Καφούρος, ο έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Βασιλάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Κοινότητας Νάξου Μάκης Μαυρογιάννης καθώς και εκπρόσωποι των αρχών και φορέων της Νάξου.

Άγιος Νικόλαος Πλανάς

Ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Νικολάου του Πλανά στη Νάξο αποτελεί μια ζωντανή μαρτυρία της αδιάλειπτης πίστης και της πνευματικής παράδοσης που συνεχίζει να θρέφει και να εμπνέει την κοινότητα των πιστών του νησιού.

Άγιος Νικόλαος Πλανάς Άγιος Νικόλαος Πλανάς Άγιος Νικόλαος Πλανάς Άγιος Νικόλαος Πλανάς Άγιος Νικόλαος Πλανάς Άγιος Νικόλαος Πλανάς Άγιος Νικόλαος Πλανάς Άγιος Νικόλαος Πλανάς Άγιος Νικόλαος Πλανάς Άγιος Νικόλαος Πλανάς Άγιος Νικόλαος Πλανάς Άγιος Νικόλαος Πλανάς

Πληροφορίες-φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 847 times, 1 visits today)
Latest Post

2 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*