Νάξος: Ο δήμος …έλυσε όλα του τα προβλήματα και άρχισε να κόβει δέντρα – Έξαλλοι κάτοικοι κεντρικού δρόμου

Newsroom
08/12/2020 21:33
 
 
 

 

Έξαλλοι αλλά και βαθιά θλιμμένοι είναι κάτοικοι κεντρικού δρόμου της Νάξου που είδαν τα δέντρα έξω από το σπίτι τους -60 χρόνων και πάνω- να κόβονται σύριζα από συνεργείο του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, χωρίς την άδεια τους, χωρίς να ενημερώσουν ή να το συζητήσουν έστω πριν προχωρήσουν σε αυτή την πράξη.

Πρόκειται για 5 δέντρα «σολωμοί» όπως ονομάζονται στη Νάξο ή αλλιώς αγριοπασχαλιές τα οποία είχαν τεράστια αξία για την οικογένεια που τα είχε φυτέψει και τα φρόντιζε από γενιά σε γενιά 60 χρόνια τώρα…

Τα δέντρα βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο, επί του κεντρικού δρόμου (προς τα χωριά) απέναντι από το βενζινάδικο του κ. Βαθρακοκοίλη και μέσα σε λίγη ώρα καταστράφηκαν, αφού ο δήμος αποφάσισε ότι πρέπει να κοπούν!

«Σήμερα, χωρίς καμία ενημέρωση ήρθε συνεργείο του δήμου και με το έτσι θέλω τα έκοψαν από τη ρίζα. Δέντρα 60 ετών! Όλοι οι κάτοικοι έμειναν εμβρόντητοι, ενώ για εμένα και τους γονείς μου, (που τα φύτεψαν όταν αρραβωνιάστηκαν) η πράξη αυτή ήταν τραγική» σημειώνει στο naxostimes.gr η Τίνα Κουφοπούλου που καταγγέλλει το γεγονός.

 

Όλα αυτά σε ένα δρόμο που σε τίποτα δε θυμίζει νησί, χωρίς πράσινο κατακρεουργήθηκαν και αυτά τα λιγοστά δέντρα που υπήρχαν λες και ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει λύσει όλα τα προβλήματα και έσπευσε εν μέσω καραντίνας να σβήσει και την παραμικρή νότα πρασίνου ή ομορφιάς στη συγκεκριμένη περιοχή.

«Ο δήμος δεν είχε καμία άδεια για να κόψει τα δέντρα» σημειώνει η κ. Κουφοπούλου που κάλεσε την αστυνομία ώστε να εμποδίσει την καταστροφή και όπως αποδείχτηκε δεν υπήρχε σχετική άδεια από την πολεοδομία και οι εργασίες κοπής σταμάτησαν. Ωστόσο, με την παρέμβαση της αστυνομίας πρόλαβε και «έσωσε» μόνο το ένα δέντρο. Μάλιστα όπως είπε στο naxostimes.gr έχει ήδη καταθέσει μήνυση για την πράξη αυτή.

Να σημειωθεί ότι όπως ανέφερε η κ. Κουφοπούλου δέντρα έχουν κοπεί και σε άλλες γειτονιές της Νάξου.

Η καταγγελία της κ. Τίνας Κουφοπούλου:

«Εξαιρετικά δραστήριος και αποτελεσματικός, εμφανίζεται εν μέσω καραντίνας ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Πετσοκόβει δέντρα περίπου 60 ετών, τα μόνα που έδιναν μια νότα φυσικού τοπίου στον κεντρικό δρόμο που, κατά τα άλλα, ο δήμος έχει φροντίσει να μην έχει ίχνος νησιωτικού χαρακτήρα.

Τα δέντρα είχαν φυτευτεί από απλούς ιδιώτες προ εξηκονταετίας και διατηρούνταν ως τώρα, κι όμως ο δήμος χρειάστηκε λίγα μόλις λεπτά για να τα κατακρεουργήσει επειδή έτσι έκρινε χωρίς να ρωτήσει αυτούς που τα σέβονταν τόσα χρόνια, τα περιποιούνταν και τα διατηρούσαν στη ζωή.

Το θέαμα μετά την καταστροφή είναι αληθινά θλιβερό. Πιστεύουμε να είστε ικανοποιημένοι κύριοι του δήμου.

Απορίας άξιο είναι το γεγονός πως ο δήμος δεν προβαίνει σε τόσες και τόσες άλλες πολύ πιο επείγουσες εργασίες στο νησί. Ωστόσο, με περίσσια αξιέπαινη οργάνωση και ταχύτητα ανταποκρίνεται σε έργα καταστροφής.

Οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι περαστικοί αναρωτιούνται γιατί διέπραξε ο δήμος ένα τέτοιο έγκλημα χωρίς την συγκατάθεση ή έστω την ενημέρωση των ιδιοκτητών της οικίας μπροστά απ’ την οποία βρίσκονταν τα δέντρα. Ενώ δεν υπήρχε ούτε σχετική άδεια από την πολεοδομία, όπως διαπιστώθηκε όταν πια η καταστροφή είχε γίνει.

Δε χρειάζονται περισσότερα για να φανεί η έλλειψη παιδείας και συνείδησης και μάλιστα όχι μόνον οικολογικής. Είναι πολύ εύκολο να καταστρέφει κανείς αλλά πολύ δύσκολο να δημιουργεί.
Ντροπή και αίσχος! Αυτά για αρχή!

Τίνα Κουφοπούλου.

(Visited 4.147 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*