Νάξος: «Χριστός Ανέστη» στη Μητρόπολη Παροναξίας με κατάνυξη κι ελπίδα (video+φώτος)

Newsroom
02/05/2021 02:20
 
 
 

 

Με λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη, πραγματοποιήθηκε η τελετή της Ανάστασης στη Μητρόπολη Παροναξίας… τρεις ώρες νωρίτερα και με διαφορετικό τρόπο από αυτό που έχουμε συνηθίσει, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Ανάσταση Μητρόπολη Παροναξίας

Με σύμμαχο τον καλοκαιρινό καιρό, αρκετοί ήταν οι πιστοί, που με διπλή μάσκα στο πρόσωπο, κρατώντας λαμπάδες στα χέρια τους, αλλά και τις απαραίτητες αποστάσεις βρέθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Νάξου περιμένοντας το Άγιο Φως και τη χαρμόσυνη είδηση της Ανάστασης.

Ανάσταση Μητρόπολη Παροναξίας

Ανάσταση Μητρόπολη Παροναξίας

Αμέσως μετά το «Δεύτε λάβετε Φως», οι ιερείς και οι ψάλτες ανέβηκαν λίγο πριν από τις εννέα το βράδυ στην ξύλινη εξέδρα που είχε στηθεί, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, ενώ παράλληλα διαδόθηκε το Άγιο Φως στους πιστούς…

Ανάσταση Μητρόπολη Παροναξίας

Στις εννέα ακριβώς εψάλη το «Χριστός Ανέστη» και οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα μεταφέροντας παντού το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού.

Εκκωφαντικός ήταν ο θόρυβος από τα βαρελότα, που έπεσαν την ώρα του «Χριστός Ανέστη» τα οποία ήταν πολύ λιγότερα από προηγούμενα χρόνια…

Αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη» οι δρόμοι γέμισαν με φαναράκια, λαμπάδες και κεριά από τους πιστούς που μετέφεραν με προσοχή το Άγιο Φως στα σπίτια τους.

Ανάσταση Μητρόπολη Παροναξίας

Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Λεονάρδος Χατζηανδρέου καθώς και εκπρόσωποι των αρχών και φορέων του νησιού.

Ανάσταση Μητρόπολη Παροναξίας

(Visited 535 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*