Νάξος: Εκδήλωση της Μητρόπολης Παροναξίας αφιερωμένη στον ήρωα της Επανάστασης Μητροπολίτη Ιερόθεο Αριστάρχου (φώτος)

Newsroom
14/07/2021 14:19
 
 
 

 

Εκδήλωση αφιερωμένη στον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Μητροπολίτη Παροναξίας Ιερόθεο Αριστάρχου και στη δράση του, πραγματοποίησε τη Δευτέρα το απόγευμα η Μητρόπολη Παροναξίας με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Περιφερειακών και Συνοδικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία 1821-2021.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Γιάννη Βρούτση, των βουλευτών Κυκλάδων Κατερίνας Μονογυιού και Φίλιππου Φόρτωμα, του επάρχου Νάξου Γιάννη Μαργαρίτη, του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, του επικεφαλής της μειοψηφίας Λεονάρδου Χατζηανδρέου αλλά και του Ναξιακού λαού, εντάχθηκε στο πρόγραμμα του εορτασμού του πολιούχου του νησιού Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη «ΝΙΚΟΔΗΜΕΙΑ 2021» και ήταν αφιερωμένη σε μία σπουδαία και ηρωική προσωπικότητα της Ελληνικής Επανάστασης, το Μητροπολίτη Παροναξίας Ιερόθεο Αριστάρχου.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Αιδ. Πρωτ. π. Οδυσσέας Κυρόσιμος, Κληρικός της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με θέμα: «Ο Μητροπολίτης Παροναξίας Ιερόθεος Αριστάρχου και η προσφορά του στην Ελληνική Επανάσταση».

Πριν από την κεντρική ομιλία ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του τιμώμενου Ιεράρχη και στη συνέχεια έλαβε το λόγο απευθύνοντας χαιρετισμό, εξαίροντας το πρόσωπο του Μητροπολίτη Ιεροθέου και ευχαριστώντας τον κεντρικό ομιλητή για την ανταπόκριση στην πρόσκληση, τον π. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο για την άρτια προετοιμασία της εκδήλωσης καθώς και όλους τους συμμετέχοντες.

Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Παροναξίας π. Κωνσταντίνος Κύλης, ανέφερε μερικά εισαγωγικά στοιχεία σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε στη Νάξο κατά την περίοδο Ενετοκρατίας-Τουρκοκρατίας 1207-1821.

Στο τέλος της εκδήλωσης αναπτύχθηκε συζήτηση μετά από ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων και εν συνεχεία προσφέρθηκαν κεράσματα προς όλους τους συμμετέχοντες.

 

(Visited 529 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*