Σύλλογος Κουφονησίου “Κέρος”: Ας διατηρήσουμε τον “παράδεισο” που έχουμε

διακοπές Κουφονήσι
admin
27/05/2016 14:09
 
 
 

Μήνυμα με αποδέκτες τους επιχειρηματίες και κατοίκους του Κουφονησίου, στέλνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουφονησίου “Κέρος”…

Όπως σημειώνει, το Κουφονήσι δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως “επίγειος παράδεισος” μιας και μέχρι σήμερα έχει κατορθώσει να διατηρήσει την αυθεντικότητα και τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Αυτό που θα πρέπει όμως να προσέξουν κάτοικοι και επιχειρηματίες είναι να μην χάσει αυτή την αυθεντικότητα και τον παρθένο χαρακτήρα του και αυτό θα επιτευχτεί μόνο αν δεν κυκλοφορούν μέσα μαζικής μεταφοράς και όσο το δυνατόν λιγότερα οχήματα, όπως κι αν δεν τοποθετηθούν ομπρελοξαπλώστρες στις παραλίες…
Οι επισκέπτες μπορούν να μετακινηθούν ευχάριστα περπατώντας ή με ένα ποδήλατο στο πλάι της θάλασσας ή στην πλάτη της θαλάσσης με τη λάντζα του νησιού. Μέσα που δεν αλλοιώνουν το περιβάλλον του νησιού” σημειώνει χαρακτηριστικά. 
Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουφονησίου “Κέρος” αναφέρει:

Το Κουφονήσι τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει χαρακτηριστεί ως επίγειος παράδεισος. Ένας χαρακτηρισμός ο οποίος οφείλεται στις παρθένες παραλίες του, στα κρυστάλλενα, γαλαζοπράσινα νερά του, στο έντονο κυκλαδίτικο χρώμα του, με τα κάτασπρα σπίτια και τα γραφικά σοκάκια. 

Γι’ αυτούς τους λόγους, λοιπόν αλλά και για πολλούς άλλους, συγκεντρώνει κάθε καλοκαίρι χιλιάδες παραθεριστές, όλων των ηλικιών, ανάμεσα τους και πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά.
Όλοι οι φορείς στο νησί προσπαθούν να το κρατήσουν αναλλοίωτο, παρά την έντονη άνοδο του τουρισμού και το γεγονός ότι πρέπει να καλυφθούν ανάγκες για χιλιάδες τουρίστες που περνούν κάθε καλοκαίρι τις διακοπές τους σ’ αυτό.

Πρώτον λοιπόν, επειδή το νησί είναι πολύ μικρό και χωρίς καλό οδικό δίκτυο, σ’ όλα τα φυλλάδια για το Κουφονήσι γίνεται λόγος για τη μη αναγκαιότητα των μέσων μεταφοράς. Αυτοκίνητα, μηχανάκια, γουρούνες είναι άχρηστα και όλοι βέβαια συμφωνούμε ότι είναι πιο ευχάριστος ο ήχος του κύματος και το τραγούδι των πουλιών από το συριστικό κορνάρισμα ή το μούγκρισμα των αυτοκινήτων ή των μηχανών! Οι επισκέπτες μπορούν να μετακινηθούν ευχάριστα περπατώντας ή με ένα ποδήλατο στο πλάι της θάλασσας ή στην πλάτη της θαλάσσης με τη λάντζα του νησιού. Μέσα που δεν αλλοιώνουν το περιβάλλον του νησιού.
Δεύτερον, οι παραλίες μας είναι τόσο όμορφες που ο λόγος για ομπρέλες και ξαπλώστρες βρίσκει αντίθετους όλους τους Κουφονησιώτες!

Όλοι οι επιχειρηματίες του νησιού, λοιπόν, ας σεβαστούν αυτή την προσπάθεια που γίνεται για τη μη αλλοίωση του νησιού μας κι ας μην προβαίνουν σε πράξεις ενάντιες σ’ αυτό. Ας διατηρήσουμε αυτόν τον ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ είναι καλό για όλους μας!

Σας ευχαριστούμε
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουφονησίου “Κέρος” 

(Visited 27 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*