Ξεκινάει το έργο του νέου Περιφερειακού Ιατρείου Κουφονησίου

admin
03/02/2015 15:24
 
 
 

Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κουφονησίου όπως είναι σήμερα

Στην υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης για κατασκευή νέου κτηρίου το οποίο θα στεγάσει το πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο  στα Κουφονήσια, προέβη σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Το έργο (προϋπολογισμού 500 χιλ. €), αφορά στην κατασκευή του Περιφερειακού Ιατρείου Κουφονησίου συνολικής δόμησης 307,48 τ.μ. σε έκταση 1.041,44 τ.μ., πίσω ακριβώς από το κτίριο που λειτουργεί σήμερα το ιατρείο. Το συγκρότημα του Ιατρείου θα αποτελείται από (α) το κυρίως κτίριο εμβαδού 230,22 τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει χώρο αναμονής, 3 εξεταστήρια, ένα δίκλινο δωμάτιο για διαμονή ασθενών, 2 γραφεία ιατρών, 1 γραφείο εφημερεύοντα ιατρού, 1 σταθμό νοσοκόμων, φαρμακείο, WC κοινού με πρόβλεψη και για ΑμΕΑ και προσωπικού και κλιμακοστάσιο ανόδου στο δώμα (μελλοντικός α ́ όροφος), και (β) το βοηθητικό κτίριο εμβαδού 7,26 τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει τις αποθήκες, το λεβητοστάσιο και την κλειστή θέση στάθμευσης του ασθενοφόρου. Επιπλέον, στην πράξη περιλαμβάνονται η προμήθεια του απαραίτητου ιατροτεχνολογικού, ξενοδοχειακού και λοιπού εξοπλισμού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σημειώνονται τα εξής:

"Η δημιουργία έργων υποδομής για την Υγεία σηματοδοτούν την πάγια θέση αλλά και δέσμευση του κ. Χατζημάρκου για την βελτίωση της πρόσβασης στις δομές υγείας από όλους τους νησιώτες και φυσικά την στήριξη των μικρών νησιών, ώστε να έχουν τις ίδιες δυνατότητες και ευκαιρίες με τα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειάς μας.

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 500.000 Ευρώ και βάση της σύμβασης ο χρόνος παράδοσής του είναι σε 10 μήνες από τώρα. Η χρηματοδότηση του πραγματοποιείται μέσω του Επιχειρησιακό\ού Προγράμματος Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου (2007- 2014), με τελικό δικαιούχο την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου".

 

 

(Visited 111 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*