Ξεκίνησε η λειτουργία της αφαλάτωσης στο Κουφονήσι – Ακολουθεί και η Δονούσα

admin
04/01/2015 13:44
 
 
 
Τέθηκε σε λειτουργία η μονάδα αφαλάτωσης, δυναμικότητας παραγωγής και διάθεσης 600

 κυβικών πόσιμου νερού ανά ημέρα, στο Κουφονήσι.
Έτσι, μετά τη Σχοινούσα, η οποία από τον Αύγουστο υδροδοτείται με νερό από τις δύο μονάδες αφαλάτωσης που διαθέτει, πλέον και το Κουφονήσι αποκτά αυτονομία και επάρκεια σε ποιοτικό πόσιμο νερό. Το αφαλατωμένο νερό έχει ήδη διοχετευτεί στο δίκτυο ύδρευσης, καλύπτοντας τις ανάγκες των κατοίκων και επιλύοντας το μείζον πρόβλημα της υδροδότησης του νησιού.
Πολύ σύντομα θα ακολουθήσει και η Δονούσα, καθώς παραλήφθηκε η μονάδα αφαλάτωσης δυναμικότητας 150 κυβικά ημερησίως. Με την ολοκλήρωση της μελέτης που εκπονεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που αφορά στα συνοδά έργα, η μονάδα θα τεθεί σε λειτουργία, υδροδοτώντας το νησί της Δονούσας.
«Ένα χρόνιο πρόβλημα βρήκε την οριστική του λύση»
Εμφανώς ικανοποιημένος από την έναρξη λειτουργίας της αφαλάτωσης στο Κουφονήσι και στη Σχοινούσα, καθώς και από την πορεία των εργασιών στη Δονούσα, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την ολοκλήρωση του έργου και δήλωσε τα εξής: «Σήμερα, οι δημότες και οι επισκέπτες του Κουφονησιού και της Σχοινούσας μπορούν να απολαμβάνουν επιτέλους το πόσιμο νερό, χωρίς περιορισμούς και σε άριστη ποιότητα. Ένα πρόβλημα που για χρόνια ολόκληρα ταλαιπωρούσε τα νησιά μας, βρήκε σήμερα την οριστική του λύση.
Οι αφαλατώσεις στις Μικρές Κυκλάδες, σε συνδυασμό με την προμήθεια των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, επιλύουν δύο από τα σημαντικότερα και ζωτικής σημασίας ζητήματα υποδομής που αντιμετώπιζαν τα τέσσερα μικρότερα νησιά του Δήμου μας: Την υδροδότηση και τα απορρίμματα. Από την ανάληψη των καθηκόντων μας, βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής ήταν να βελτιώσουμε τις υποδομές αυτές και το πετύχαμε. Η ολοκλήρωση των δύο αυτών έργων υποδομής, που είχαμε θέσει ως στόχο μας, θα δώσει την ώθηση που έχει ανάγκη ο τόπος μας, απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος. Πολύ σύντομα και τα άλλα δύο νησιά του Δήμου μας, η Δονούσα και η Ηρακλειά θα ακολουθήσουν το δρόμο του Κουφονησιού και της Σχοινούσας, καθώς θα αποκτήσουν τις δικές τους, αυτόνομες μονάδες αφαλάτωσης».
 

 

(Visited 11 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.