Ιατρικές εξετάσεις στο Κουφονήσι από την Ομάδα Αιγαίου – Αντιμετώπισαν και επείγον περιστατικό (video+φώτος)

admin
11/05/2015 23:45
 
 
 

 

Το Κουφονήσι ήταν ο πρώτος σταθμός του 21ου Διάπλου της Ομάδας Αιγαίου που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους για ακόμα μια φορά το μικρό Κυκλαδονήσι, το οποίο τους ανακήρυξε μάλιστα και επίτιμους δημότες… 

Εκτός τα ιατρεία και τις λοιπές δράσεις που περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα της Ομάδας Αιγαίου, κατά τη διαμονή τους στο νησί οι γιατροί της αντιμετώπισαν σε συνεργασία με τον αγροτικό γιατρό του νησιού επείγον περιστατικό τραυματισμού 53χρονου.

 

Επείγον περιστατικό που αντιμετωπίστηκε στο Κουφονήσι

“Τυχερός” στην ατυχία του στάθηκε κάτοικος του Κουφονησίου ο οποίος είχε ένα σοβαρό περιστατικό υγείας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Ομάδας Αιγαίου στο νησί. Ο 53χρονος άνδρας έπεσε και τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά, από υψόμετρο 4 μ. και μεταφέρθηκε στο αγροτικό ιατρείο του νησιού.

Εκεί εκτός από τον Αγροτικό γιατρό έσπευσαν και οι γιατροί της Ομάδας Αιγαίου με τον ιατρικό εξοπλισμό που διέθεταν στα σκάφη τους και έκαναν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις στον τραυματία (αιματολογικές, υπερήχους κ.λπ.) βοηθώντας και για τη διακομιδή του…

 

Ιατρεία στο Κουφονήσι 

Να σημειωθεί ότι εκτός από το μικροβιολογικό και τα ιατρεία ειδικοτήτων, φέτος πραγματοποιήθηκαν και επιπλέον δράσεις όπως: 

  • Ιατρείο ελέγχου και πρόληψης οδοντιατρικών παθήσεων, που θα περιλαμβάνει οδοντιατρική περίθαλψη, φθορίωση στα παιδιά και ομιλίες για την στοματική υγιεινή.
  • Ιατρείο έλεγχου και πρόληψης πνευμονολογικών παθήσεων, που θα περιλαμβάνει προληπτικό και διαγνωστικό έλεγχο για τις πνευμονολογικές παθήσεις και σπιρομέτρηση.
  • Ιατρείο θυρεοειδούς, που θα περιλαμβάνει ορμονολογικές εξετάσεις, υπέρηχο και βιοψίες.
  • Ιατρείο μαστού, που θα περιλαμβάνει κλινική εξέταση, εκμάθηση αυτοεξέτασης και προληπτικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού.
  • Αιματολογικές εξετάσεις για τον έλεγχο των παθήσεων του θυρεοειδούς, Τ3, Τ4 και TSH.
  • Ομιλίες για το bullying.
  • Ομιλίες για το κάπνισμα και τις συνέπειές του.
  • Ομιλίες για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
  • Συζήτηση γονέων και κηδεμόνων με την ψυχολόγο της Ομάδας.
  • Ειδικός ακοολογικός έλεγχος και χορήγηση δωρεάν υ/τ ακουστικών σε ειδικές περιπτώσεις.

Δείτε το video με τα ιατρεία στο Κουφονήσι:

{youtube}y34T-1y18rg{/youtube}

 

 (video+φώτος: Ομάδα Αιγαίου)

(Visited 51 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*