VIDEO: Καταγγελία για προσπάθεια καταπάτησης δρόμου από εφοπλιστή στη Σχοινούσα

admin
21/06/2015 11:20
 
 
 

Την προσπάθεια να καταπατηθεί δρόμος -που σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της Σχοινούσας θεωρούν δημόσιο- από εφοπλιστή κατήγγειλε στο δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ο επικεφαλής της παράταξης “Πολίτες για τα νησιά μας” Βασίλης Βρούτσης, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά από το σώμα. 

Πρόκειται για ένα δρόμο ο οποίος οδηγεί στην παραλία Λιβάδια και σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο του νησιού Νικολέτα Σίμου, είναι ο μοναδικός δρόμος πρόσβασης στην παραλία αυτή (που είναι η μία από τις τρεις παραλίες του νησιού)…

Όπως εξήγησε η κ. Σίμου, από τον Ιανουάριο του 2015 έχει ξεκινήσει η προσπάθεια καταπάτησης του δρόμου από τον ιδιώτη με την πρώτη δενδροφύτευση που έγινε εντός αυτού. 

Όταν το έμαθα ήταν αργά και ο πρόεδρος του νησιού μου είπε ότι αυτή γίνεται με εισαγγελική παραγγελία. Εγώ ποτέ δεν είδα αυτό το έγγραφο… Πριν από ένα μήνα ξεκίνησαν και πάλι διαδικασία δενδροφύτευσης στον ίδιο δρόμο. Βρήκαμε τρόπο και ανοίξαμε ένα κομμάτι δρόμου στο διπλανό οικόπεδο, αλλά ήρθαν νύχτα και προσπάθησαν να το κλείσουν και αυτό. Ο κόσμος όλος ξεσηκώθηκε και επιμένει ότι θα πρέπει αυτό τουλάχιστον το τμήμα του δρόμου να παραμείνει ανοιχτό για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην παραλία, οι πολίτες” σημείωσε η κ. Σίμου.

Όπως επισήμανε επίσης δεν υπάρχει καμία συνεργασία με τον πρόεδρο του νησιού (ο οποίος εργάζεται για τον εφοπλιστή κ. Παπαδημητρίου) που ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει καμία καταπάτηση δρόμου, αφού δεν υπάρχει δρόμος (!)… Μάλιστα σε έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας σχετικά με το θέμα εμμένει στην άποψη περί μη καταπάτησης δρόμου. 

Η αντιδήμαρχος του νησιού που ισχυρίζεται (όπως και η πλειοψηφία των κατοίκων της Σχοινούσας) ότι ο συγκεκριμένος δρόμος είναι κοινόχρηστος και ότι “με αυτόν μεγάλωσαν οι Σχοινουσιώτες“, πρόκειται τη Δευτέρα το πρωί να περάσει την πόρτα της Εισαγγελίας Νάξου προκειμένου να παρέμβει και να διαλευκανθεί η υπόθεση. 

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο εφοπλιστής κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου απασχολεί την τοπική κοινωνία της Σχοινούσας και τα ΜΜΕ με το “παλάτι” που έχει χτίσει στο νησί των Μικρών Κυκλάδων… Φυσικά κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στον κ. Παπαδημητρίου να αξιοποιήσει τη γη που του ανήκει όπως του αρέσει. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως ο εφοπλιστής και ο οποιοσδήποτε άλλος ακόμα, δικαιούται να αποκλείσει την πρόσβαση οποιουδήποτε στις παραλίες που βρίσκονται κοντά ή στα όρια του οικοπέδου του… 

Σύμφωνα με το νόμο 2971/2001 «Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 285Α) ο αιγιαλός και η παραλία είναι κοινόχρηστοι χώροι και ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο, το οποίο τα προστατεύει και τα διαχειρίζεται. Η προστασία του οικοσυστήματος των ζωνών αυτών είναι ευθύνη του Κράτους, ο κύριος δε προορισμός τους είναι η ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση προς αυτές.

Δείτε τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων:

{youtube}1R7r2DFh-Ow{/youtube}

 

Δείτε επίσης το video “ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΔΗΜ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ” που δημοσιεύτηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2014 από τον δημοσιογράφο Ιωσήφ Παπαδόπουλο:

{youtube}bwFJiUlenCU{/youtube}

 

 

(Visited 89 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*