Με λαμπρότητα η γιορτή του Αγίου Γεωργίου στο Κουφονήσι (φώτος)

admin
02/05/2016 15:03
 
 
 

Παραδοσιακά όπως πάντα και με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε τη Δευτέρα του Πάσχα ο πολιούχος Άγιος του Κουφονησίου, Γεώργιος.

Το νησί για ακόμα μια χρονιά φόρεσε τα γιορτινά του και υποδέχτηκε τους επισκέπτες από τη Νάξο και τα γύρω μικρά νησιά κυρίως, που βρέθηκαν στο νησί και μαζί με τους κατοίκους γιόρτασαν τον Άι Γιώργη.

Μετά τη λειτουργία την οποία παρακολούθησαν με κατάνυξη ντόπιοι και επισκέπτες, έγινε η περιφορά της εικόνας. Ο “Πανηγυράς”, ένας νησιώτης ταγμένος στον Άγιο Γεώργιο -φέτος ήταν η κ. Ευαγγελία Συμιγδαλά- έκανε το γύρο του νησιού κρατώντας την Ιερή εικόνα στα χέρια του, ακολουθούσε ο στολισμένος με άνθη επιτάφιος με τα λείψανα του Αγίου, που ήταν δεμένος με λευκές κορδέλες που κρατούσαν κοπέλες του νησιού με παραδοσιακές στολές.

Πιο πίσω και άλλοι νησιώτες με εικόνες στα χέρια και το πλήθος του κόσμου που συνόδευαν τη λιτανεία από την ξηρά… 

Στην “πομπή” συμμετείχαν και όλα τα καΐκια του νησιού, που συνόδεψαν την τελετή παραπλέοντας κοντά στην ακτή με αναμμένες φωτοβολίδες δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εικόνα και γιορτινή ατμόσφαιρα…

Παρόντες μεταξύ άλλων στις εκδηλώσεις ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο αντιδήμαρχος Κουφονησίου κ. Φωστιέρης και ο πρόεδρος του νησιού Αντώνης Κωβαίος.

Η πομπή κατέληξε στο χωριό, όπου εκεί ήταν ήδη “στημένο” το παραδοσιακό γλέντι της ημέρας!! Στον κόσμο που βρίσκεται στο νησί τη μέρα του Αγίου Γεωργίου, προσφέρεται πεντανόστιμο φαγητό, που έχουν φτιάξει οι Κουφονησιώτισσες – μοσχάρι βραστό, κοκκινιστό με πατάτες (πατατάτο), πατσάς- και φυσικά άφθονο κρασί. Το βράδυ, το γλέντι θα συνεχιστεί στις ταβέρνες του νησιού…


Περισσότερες φωτογραφίες:

(φώτος: Πολιτιστικός Σύλλογος Κουφονησίου “Κέρος”)

(Visited 42 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*