Σύρος: Επιβατηγό πλοίο προσέκρουσε σε πλωτή δεξαμενή στο λιμάνι

Newsroom
09/08/2023 09:51
 
 
 

 

Προσέκρουσε, βραδινές ώρες χθες, το Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡ» Ν.Π. 12513 στη λιμάνι της Σύρου, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένες Μήλου για Κίμωλο – Σίφνο – Σέριφο – Πάρο.

Συγκεκριμένα το ανωτέρω πλοίο κατά την είσοδο του στο λιμένα Σύρου προσέκρουσε με το πρωραίο τμήμα σε πλωτή δεξαμενή , η οποία βρίσκεται εντός εγκαταστάσεων ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης. Το Ε/Γ – Ο/Γ κατέπλευσε και αποβίβασε με ασφάλεια τους 94 επιβάτες και τα 21 οχήματα (Ι.Χ.,Φ/Γ, Δ/Κ).

Από έλεγχο στελέχους του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Σύρου, διαπιστώθηκε ρήγμα τεσσάρων μέτρων περίπου και ενός μέτρου ύψους στα έξαλα του πρωραίου αριστερού μέρους πάνω από την βολβοειδη πλώρη (βολβό) του ανωτέρω πλοίου, ενώ προκλήθηκε επίσης ρήγμα μήκους ενός (01) μέτρου μήκους και πέντε (05) μέτρων πλάτους στο κατάστρωμα της πλωτής δεξαμενής.

Άμεσα έγινε επιθεώρηση από επαγγελματία δύτη στα ύφαλα του πλοίου χωρίς να διαπιστωθεί κάποια άλλη ζημιά, ενώ δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που παρακολουθεί το πλοίο.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 217 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*