Ελεύθερη στη θάλασσα του Αγίου Προκοπίου Νάξου θα αφεθεί η Caretta-Caretta «Ζωή»

Ελεύθερη στη θάλασσα του Αγίου Προκοπίου Νάξου θα αφεθεί η Caretta-Caretta «Ζωή»
Newsroom
29/05/2019 16:36
 
 
 

 

Ένα ακόμα πλάσμα της «Άγριας Ζωής» θα απελευθερωθεί στο φυσικό του περιβάλλον από το Σύλλογο «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου». Αυτή τη φορά η «Ζωή», η χελώνα Caretta- Caretta που είχε βρεθεί εξαντλημένη σε παραλία της Νάξου το Σεπτέμβρη 2018, αφού νοσηλεύτηκε στο «ΑΡΧΕΛΩΝ», θα επιστρέψει σώα και υγιής στην αγαπημένη της θάλασσα, του Αγίου Προκοπίου Νάξου.

Η απελευθέρωση, για όσους θέλουν να την παρακολουθήσουν, θα γίνει την Πέμπτη 30 Μαΐου στις 2:00 το μεσημέρι στον Άγιο Προκόπιο Νάξου (μπροστά από το LIANA HOTEL).

Να σημειωθεί ότι η «Ζωή» πλέον θα έχει πομπό παρακολούθησης (GPS χορηγία του Cyclades Preservation Fund) τόσο για την προστασία της όσο και για επιστημονικούς λόγους.

Να υπενθυμίσουμε ότι η «Ζωή» βρέθηκε (στις 5 Σεπτεμβρίου 2018), μετά από ενημέρωση που είχε ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου», από ερασιτέχνη ψαρά, ότι ενώ ήταν στη θάλασσα, φαίνονταν ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία της.

Αφού δόθηκαν οδηγίες για την ασφαλή μετάβαση της στη στεριά, ο Σύλλογος μερίμνησε ώστε να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια να ταξιδέψει στο κέντρο περίθαλψης «ΑΡΧΕΛΩΝ» για νοσηλεία. Μετά από όλη αυτή την περιπέτεια και σχεδόν 9 μήνες μετά, η Caretta-Caretta θα κολυμπήσει και πάλι ελεύθερη στο φυσικό της περιβάλλον.

(Visited 250 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*