Νίκος Συρμαλένιος: « Έχουμε χρέος να προχωρήσουμε στην ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond»

admin
05/02/2015 09:24
 
 
 

Στη Σαντορίνη και στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης του Πολυτεχνείου της Κρήτης, από την μελετητική ομάδα του καθηγητή Ευ. Γιδαράκου, σχετικά με την ύπαρξη τοξικών αποβλήτων στο ναυάγιο του Sea Diamond στο βυθό της Καλντέρας βρέθηκε ο Νίκος Συρμαλένιος.

Στο σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση της παρουσίασης, δήλωσε καταρχήν τη χαρά του, γιατί η μελέτη αυτή είχε ανατεθεί εξ αρχής από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων με ομόφωνη απόφασή της και συνεχίστηκε μετά από το διάδοχο σχήμα της, την Περιφέρεια του Ν. Αιγαίου.

Στη συνέχεια δεσμεύτηκε, για άλλη μια φορά, να στηρίξει τον αγώνα των Θηραίων πολιτών για την ανέλκυση του ναυαγίου, κάτι που – όπως τόνισε – «έχουμε χρέος ως κυβέρνηση να προχωρήσουμε». Αναφέρθηκε τέλος στην πρόσφατη απάντηση του αρμόδιου επίτροπου στην Ερώτηση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, μέσω της οποίας κοινοποιείται ότι, καμιά ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν ζήτησε τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο θέμα της ανέλκυσης και ταυτόχρονα υπενθυμίζεται ότι η διεθνής διάσκεψη του Ναϊρόμπι, την οποία πρέπει να κυρώσει και η Ελλάδα, επιτάσσει την ανάληψη της ευθύνης και της χρηματοδότησης της ανέλκυσης των ναυαγίων από τον πλοιοκτήτη.

(Visited 17 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*