Κατερίνα Γιαννακά: «Αλλοτινές εποχές θυμίζουν οι επισκέψεις πολυμελών κυβερνητικών κλιμακίων στα νησιά»

ΣΥΡΙΖΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
Newsroom
22/07/2022 03:50
 
 
 

 

Της Κατερίνας Γιαννακά

Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας δήλωσε ο Πρωθυπουργός, αλλά οι προεκλογικές εξορμήσεις της ΝΔ, την ώρα που η Ελλάδα καίγεται κυριολεκτικά και μεταφορικά, συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό και ο ψηφοθηρικός τους χαρακτήρας θυμίζει αλλοτινές εποχές και καταντούν γραφικές.

Στις 20/7/2022 η Αν. Υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα, επισκέφτηκε με πολυμελή συνοδεία το Νοσοκομείο Σύρου, συναντήθηκε με τη διοίκησή του και είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων. Η Υπουργός τα βρήκε όλα καλά στο νοσοκομείο. Όλοι, δήλωσε, είναι ευχαριστημένοι, έδωσε αόριστες υποσχέσεις «τρέχουμε τα προβλήματα στο Υπουργείο» και αναχώρησε.

Με τυπικές επισκέψεις και αόριστες υποσχέσεις όμως τα προβλήματα δεν λύνονται,
διογκώνονται επικίνδυνα, ενώ οι υπαινιγμοί εναντίον των εργαζομένων του νοσοκομείου από τον διοικητή της 2 ης ΔΥΠΕ ότι υπερβάλλουν, προκαλούν θυμηδία και οργή. «Υποφέρουμε, δεν θέλουμε να μας ξαναπάρετε γιατρό για άλλες δομές υγείας» φώναζαν οι εργαζόμενοι, για να πάρουν την απάντηση «είστε υπερβολικοί».

Η σκληρή πραγματικότητα όμως είναι ότι οι δομές υγείας και ζωής στα νησιά μας, το ίδιο το νοσοκομείο του Νομού, καθημερινά υποβαθμίζονται και υπολειτουργούν. Δεν προσλαμβάνεται μόνιμο προσωπικό, προσπαθούν να καλύψουν τα τεράστια κενά με επικουρικό προσωπικό και έκτακτες αποσπάσεις από τη μία δομή στην άλλη, γεγονός που εξοντώνει τους εργαζόμενους.

Ίδιο σκηνικό και στις 19/7/2022 με την σχεδόν αόρατη «στα κρυφά» παρουσία στη Σύρο άλλου πολυμελούς κυβερνητικού-κομματικού κλιμακίου, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμο Κεδίκογλου, κυβερνητικούς βουλευτές και Γεν. Γραμματείς, που συναντήθηκαν, είπαν, με επιχειρηματικούς φορείς, επισκέφτηκαν το Νεώριο, που το χαρακτήρισαν επιχείρηση-πυλώνα ανάπτυξης, αλλά λησμόνησαν να πουν ότι το σημερινό Νεώριο και η αναπτυξιακή του πορεία είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρία χρόνια διακυβέρνησης του τόπου από τη δεξιά, ήταν αρκετά για να καταδείξουν την αναγκαιότητα μιας προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για την απαλλαγή του τόπου από αυτή την κυβέρνηση.

Όσα συμβαίνουν στη χώρα είναι πρωτόγνωρα.
Η πρωτοφανής ακρίβεια, η ενεργειακή κρίση, το ξεπούλημα του πλούτου της χώρας στα οικονομικά συμφέροντα, η ανεργία, η πλήρης διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η εξόντωση των μικρομεσαίων στρωμάτων, η διάλυση του ΕΣΥ, της Παιδείας, της Διοίκησης, με το δήθεν επιτελικό κράτος των ημετέρων και των golden boys με τους παχυλούς μισθούς, όλα αυτά δεν πρέπει να αφήνουν αδιάφορο κανένα προοδευτικό – δημοκρατικό πολίτη. Σε αυτές τις συνθήκες στο σπίτι του κρεμασμένου καλό είναι να μη μιλάνε για σχοινί. Με ευχολόγια και αόριστες υποσχέσεις δεν κυβερνάς.

Η λύση είναι μονόδρομος. Εκλογές τώρα, για να φύγει η μακράν χειρότερη κυβέρνηση στη μεταπολίτευση και πριν όλα καταρρεύσουν.

Ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, καλούμαστε μπροστά σ’ αυτές τις συνθήκες να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα των καιρών, στη φωνή του λαού που καθημερινά γιγαντώνεται, για να σώσουμε τον τόπο, τον πλούτο της χώρας, την ίδια τη Δημοκρατία.

Κατερίνα Γιαννακά
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

(Visited 216 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*