Κατερίνα Γιαννακά: «H ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκίνησε την επόμενη μέρα του 4ου Συνεδρίου» (βίντεο)

Newsroom
26/02/2024 23:50
 
 
 

 

Για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν από αυτό, αλλά και για την συζήτηση που έγινε παράλληλα του συνεδρίου και αφορούσε τη νησιωτικότητα, αναφέρθηκε μιλώντας στον Aegean Voice και την εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» με την Πόπη Αλιμπέρτη το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και αναπληρώτρια τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Κατερίνα Γιαννακά. Όπως είπε, ενώ το συνέδριο ξεκίνησε με συνθήκες που προκάλεσαν σοκ στην κοινωνία αλλά και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δείχνοντας ότι πάει σε νέα διάσπαση, το κλείσιμό του σήμανε την επανεκκίνηση του κόμματος και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου του Στέφανου Κασσελάκη.

Η κ. Γιαννακά ως μέλος της Επιτροπής Θέσεων του συνεδρίου, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη νησιωτική πολιτική αλλά και στη συζήτηση «τραπέζι» που πραγματοποιήθηκε, με θέμα «Η Νησιωτικότητα από εστία προβλημάτων, Πυλώνας ανάπτυξης για τα νησιά μας». Σύμφωνα με την κ. Γιαννακά οι εισηγητές παρουσίασαν το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον τομέα αυτό, τις θέσεις του κόμματος στον προσυνεδριακό διάλογο στα θέματα της νησιωτικότητας και των προβλημάτων της νησιωτικής Ελλάδας και τόνισε ότι στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ανάγκη ουσιαστικής αξιοποίησης της συνταγματικής διάταξης του άρθρου 101, παρ. 4, που υποχρεώνει τη διοίκηση, την κυβέρνηση να λαμβάνει υπόψη της όταν νομοθετεί τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής Ελλάδας.

Τέλος ερωτώμενη σχετικά με την «επόμενη μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει με φοβερές οδύνες από μία μεγάλη κρίση και μία μεγάλη διάσπαση. Βουλευτές έφυγαν παίρνοντας μαζί τους και τις βουλευτικές τους έδρες αν και είχαν υπογράψει ότι οι έδρες αυτές ανήκουν στο κόμμα. Όλοι περιμέναμε το συνέδριο ως το εφαλτήριο ενός δυναμικού ξεκινήματος και αυτό παραλίγο να τιναχτεί στον αέρα, αλλά δεν τινάχτηκε. Υπάρχουν τραύματα από τα αποτελέσματα των δύο βουλευτικών εκλογών και το τραύμα της διάσπασης, όμως έχουμε πρόεδρο, έχουμε ένα νέο άνθρωπο το Στέφανο Κασσελάκη, που έχει αποκτήσει με τον κόσμο μία εντυπωσιακή επικοινωνία και μιλάει με τη βάση του κόμματος».

Τέλος η κ. Γιαννακά πρόσθεσε: «Ναι ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη του 4ου Συνεδρίου είναι ένα κόμμα που είναι σε επανεκκίνηση και η ανασυγκρότηση ξεκίνησε με το τέλος του Συνεδρίου. Στα πλαίσια αυτά ο πρώτος στόχος μας είναι οι ευρωεκλογές. Η έξοδος από την πολύμηνη κρίση, μας δίνει φτερά για να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα καλό αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 70 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*