Ανακοίνωση Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων για την Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης: «Συνεχίζουμε σήμερα τους αγώνες μας ενάντια στον φασισμό»

Άκης Αξαόπουλος
24/11/2019 17:13
 
 
 

 

«Με ζωντανή την ιστορική μνήμη από την Εθνική Αντίσταση συνεχίζουμε σήμερα τους αγώνες μας ενάντια στο φασισμό, ρατσισμό, ξενοφοβία και διχασμό». Με τη φράση αυτή ξεκινά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων για την Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης.

Στην ίδια ανακοίνωση, η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η χώρα μας ζει μετεμφυλιακές καταστάσεις, με την ΝΔ «να επιβάλλει εθνικιστικές και ρατσιστικές απόψεις» και να καταπατά όλο και πιο συχνά αξίες, όπως η κοινωνική δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, η δημοκρατία και η ελευθερία.

Αναλυτικά, το περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

Τιμάμε την επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου, που έχει καθιερωθεί από την Πολιτεία ως Ημέρα αφιερωμένη στην Εθνική Αντίσταση.

Σήμερα, που η ακροδεξιά ρητορική της ΝΔ επιβάλλει στο δημόσιο λόγο εθνικιστικές και ρατσιστικές απόψεις, σήμερα που η εκδικητικότητα και το μένος ενάντια σε οτιδήποτε καλό έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση θυμίζουν το μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς, σήμερα που το εγκληματικό νεοναζιστικό μόρφωμα είναι ακόμα ζωντανό, η μνήμη του αγώνα και της θυσίας των μαχητών της Εθνικής Αντίστασης δείχνει τον δρόμο ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού, νεοναζισμού, ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Με επίκαιρα τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης και με βαθειά την αίσθηση της ευθύνης, συνεχίζουμε τον αγώνα για την προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας, για κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, ειρήνη, ελευθερία και δημοκρατία, αξίες που όλο και πιο συχνά καταπατούνται και αμφισβητούνται τόσο στη χώρα μας όσο και σε πολλές ακόμα χώρες.

Τις θερμότερες ευχές μας σε έναν από τους σπουδαιότερους εν ζωή αντιστασιακούς, τον δικό μας Μανώλη Γλέζο, που δίνει αυτές τις μέρες ένα ακόμα αγώνα για την υγεία του.

Φωτογραφία: Ο Ελληνικός Απελευθερωτικός Στρατός (ΕΛΑΣ) Πάρου στη Νάξο, 15 Οκτωβρίου 1944

(Visited 67 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.